svetvomne.sk

Mexické soté

Dusené bravčové mäso so zeleninou, upravené na mexický spôsob, vhodnou prílohou je dusená ryža.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové stehno400gramov
Cesnak sušený½čajovej lyžičky
Chilli pikantná omáčka1čajová lyžička
Cibuľa1kus
Horčica plnotučná½polivkovej lyžice
Kečup ostrý1polievková lyžica
Korenie čierne mleté
Mexická mrazená zeleninová zmes750gramov
Múka hladká1polievková lyžica
Sójová omáčka1čajová lyžička
Voda

1. 

bravčové stehno 400 g

Umyté a osušené mäso nakrájame na rezančeky.

2. Marináda

kečup ostrý 1 PL  chilli pikantná omáčka 1 ČL  sójová omáčka 1 ČL  horčica plnotučná ½ PL  korenie čierne mleté  cesnak sušený ½ ČL

V miske rozmiešame kečup, čili omáčku, sójovú omáčku, trošku horčice, mleté čierne korenie, sušený cesnak. Mäso premiešame s marinádou a necháme v chlade chvíľu odstáť.

Marináda

3. 

cibuľa 1 ks

Na oleji speníme na rezance pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso a chvíľu opekáme.

4. 

mexická mrazená zeleninová zmes 750 g  múka hladká 1 PL  voda

Mäso zalejeme trochou vody a dusíme takmer do mäkka. Pridáme mexickú zeleninovú zmes (alebo zmes sterilizovanej fazule, sterilizovanej kukurice, čerstvej papriky). Zalejeme trochou vody v ktorej sme rozmiešali múku alebo škrob. Takto dovárame ešte asi 15 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne. Podávame s ryžou alebo zmesou naplníme lokše, či kukuričné placky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť