Mexické soté

Dusené bravčové mäso so zeleninou, upravené na mexický spôsob, vhodnou prílohou je dusená ryža.
recept,fotorecept,bravčové stehno,chilli pikantná omáčka,mexická mrazená zeleninová zmes,Bravčové mäso,Mexické kuchyňa
Bravčové mäso
Mexické kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 400 684 | gramov kcal | |
cesnak sušený | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
chilli pikantná omáčka | 1 5 | čajová lyžička kcal | |
cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
horčica plnotučná | ½ 10 | polievkovej lyžice kcal | |
kečup ostrý | 1 18 | polievková lyžica kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
mexická mrazená zeleninová zmes | 750 525 | gramov kcal | |
múka hladká | 1 53 | polievková lyžica kcal | |
sójová omáčka | 1 7 | čajová lyžička kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept

2. Marináda
kečup ostrý 1 polievková lyžica • chilli pikantná omáčka 1 čajová lyžička • sójová omáčka 1 čajová lyžička • horčica plnotučná ½ polievkovej lyžice • korenie čierne mleté • cesnak sušený ½ čajovej lyžičky
V miske rozmiešame kečup, čili omáčku, sójovú omáčku, trošku horčice, mleté čierne korenie, sušený cesnak. Mäso premiešame s marinádou a necháme v chlade chvíľu odstáť.


4.
mexická mrazená zeleninová zmes 750 gramov • múka hladká 1 polievková lyžica • voda
Mäso zalejeme trochou vody a dusíme takmer do mäkka. Pridáme mexickú zeleninovú zmes (alebo zmes sterilizovanej fazule, sterilizovanej kukurice, čerstvej papriky). Zalejeme trochou vody v ktorej sme rozmiešali múku alebo škrob. Takto dovárame ešte asi 15 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne. Podávame s ryžou alebo zmesou naplníme lokše, či kukuričné placky.

Dobrú chuť!