svetvomne.sk

Mexické soté

    

Dusené bravčové mäso so zeleninou, upravené na mexický spôsob, vhodnou prílohou je dusená ryža.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
bravčové stehno400gramov
cesnak sušený½čajovej lyžičky
chilli pikantná omáčka1čajová lyžička
cibuľa1kus
horčica plnotučná½polievkovej lyžice
kečup ostrý1polievková lyžica
korenie čierne mleté-
mexická mrazená zeleninová zmes750gramov
múka hladká1polievková lyžica
sójová omáčka1čajová lyžička
voda-

1. 

bravčové stehno 400 gramov

Umyté a osušené mäso nakrájame na rezančeky.

2. Marináda

kečup ostrý 1 polievková lyžica  chilli pikantná omáčka 1 čajová lyžička  sójová omáčka 1 čajová lyžička  horčica plnotučná ½ polievkovej lyžice  korenie čierne mleté  cesnak sušený ½ čajovej lyžičky

V miske rozmiešame kečup, čili omáčku, sójovú omáčku, trošku horčice, mleté čierne korenie, sušený cesnak. Mäso premiešame s marinádou a necháme v chlade chvíľu odstáť.

Marináda

3. 

cibuľa 1 kus

Na oleji speníme na rezance pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso a chvíľu opekáme.

4. 

mexická mrazená zeleninová zmes 750 gramov  múka hladká 1 polievková lyžica  voda

Mäso zalejeme trochou vody a dusíme takmer do mäkka. Pridáme mexickú zeleninovú zmes (alebo zmes sterilizovanej fazule, sterilizovanej kukurice, čerstvej papriky). Zalejeme trochou vody v ktorej sme rozmiešali múku alebo škrob. Takto dovárame ešte asi 15 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne. Podávame s ryžou alebo zmesou naplníme lokše, či kukuričné placky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť