svetvomne.sk

Bravčovina s horčicovou omáčkou

     

Chutná bravčovinka v horčicovej omáčke s pórikom a jablkami. Podávame s ryžou, alebo s cestovinami.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Brandy2polievkové lyžice
Bravčové stehno600gramov
Horčica plnotučná3polievkové lyžice
Jablká300gramov
Korenie čierne mleté
Múka hladká1čajová lyžička
Olej slnečnicový30mililitrov
Pór200gramov
Smotana sladká na varenie100mililitrov
Tymián
Voda200mililitrov

1. 

bravčové stehno 600 g  jablká 300 g  pór 200 g

Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska.

2. 

olej slnečnicový 30 ml  voda 200 ml

Vo veľkej panvici rozohrejeme olej na ktorom opražíme bravčové mäso asi dve minúty z každej strany, kým sa mäso nezatiahne a nezbelie. Pridáme pór a podlejeme vodou, alebo vývarom. Necháme zovrieť.

3. 

horčica plnotučná 3 PL  korenie čierne mleté  tymián

Do panvice pridáme nakrájané jablká a horčicu. Osolíme a okoreníme. Na strednom ohni všetko spolu dusíme až kým nebude mäso mäkké.

4. 

smotana sladká na varenie 100 ml  múka hladká 1 ČL  brandy 2 PL

Do mäsa vmiešame smotanu s múkou a omáčku zahustíme. Prilejeme brandy, oheň zosilníme a ešte chvíľu povaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť