ActiFry mäsové guľôčky s pórom
Recept na prípravu paradajkovej omáčky a mäsových guľôčok vo fritéze ActiFry 2v1. Podávame s varenými zemiakmi.
recept,fotorecept,pór,bravčové mleté mäso,paradajky sterilizované,Bravčové mäso,Tefal ActiFry 2v1,,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 600 | gramov | |
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 | mililitrov | |
múka hladká | 50 | gramov | |
ocot | 2 | polievkové lyžice | |
paradajkový pretlak | 1 | liter | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
pór | 150 | gramov | |
rožok biely | 1.5 | kusu | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 1 | liter |
Recept
1.
rožok biely 1.5 kusu • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov
Pečivo nakrájame na kocky a zalejeme v miske mliekom.
3.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička
Pór pridáme k pečivu, prisypeme korenie a soľ.
4.
bravčové mleté mäso 600 gramov • vajce slepačie 1 kus
Dobre premiešame, pridáme mleté mäso, vajíčko a opäť dobre zmiešame.
5.
Z mäsovej zmesi tvoríme malé guľôčky.
6. Paradajková omáčka
voda 1 liter • paradajkový pretlak 1 liter • paradajky sterilizované 400 gramov • cukor kryštálový 50 gramov • múka hladká 50 gramov • ocot 2 polievkové lyžice
Zmiešame vodu, paradajkový pretlak, nakrájané konzervované paradajky, pretlak v ktorom boli konzervované, cukor, múku a ocot.
7.
Omáčku nalejeme do actifry hrnca.
8.
Nastavíme varenie v hrnci na 15 minút a omáčku uvaríme.
9.
Guľôčky poukladáme do actifry panvice, panvicu položíme nad omáčku, nastavíme program 2v1 Stejk na 8 minút. Omáčka sa ďalej varí pod panvicou.
10.
Potom guľôčky obrátime a opäť nastavíme program 2v1 Stejk a 5 minút ich opečieme z druhej strany.
Dobrú chuť!