svetvomne.sk

ActiFry mäsové guľôčky s pórom

    

Recept na prípravu paradajkovej omáčky a mäsových guľôčok vo fritéze ActiFry 2v1. Podávame s varenými zemiakmi.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové mleté mäso600gramov
cukor kryštálový50gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
múka hladká50gramov
ocot2polievkové lyžice
paradajkový pretlak1liter
paradajky sterilizované400gramov
pór150gramov
rožok biely1.5kusu
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie1kus
voda1liter

1. 

rožok biely 1.5 kusu  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov

Pečivo nakrájame na kocky a zalejeme v miske mliekom.

2. 

pór 150 gramov

Pór očistíme pozdĺžne prekrojíme na tenšie prúžky a nakrájame na drobno.

3. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

Pór pridáme k pečivu, prisypeme korenie a soľ.

4. 

bravčové mleté mäso 600 gramov  vajce slepačie 1 kus

Dobre premiešame, pridáme mleté mäso, vajíčko a opäť dobre zmiešame.

5. 

Z mäsovej zmesi tvoríme malé guľôčky.

6. Paradajková omáčka

voda 1 liter  paradajkový pretlak 1 liter  paradajky sterilizované 400 gramov  cukor kryštálový 50 gramov  múka hladká 50 gramov  ocot 2 polievkové lyžice

Zmiešame vodu, paradajkový pretlak, nakrájané konzervované paradajky, pretlak v ktorom boli konzervované, cukor, múku a ocot.

Paradajková omáčka

7. 

Omáčku nalejeme do actifry hrnca.

8. 

Nastavíme varenie v hrnci na 15 minút a omáčku uvaríme.

9. 

Guľôčky poukladáme do actifry panvice, panvicu položíme nad omáčku, nastavíme program 2v1 Stejk na 8 minút. Omáčka sa ďalej varí pod panvicou.

10. 

Potom guľôčky obrátime a opäť nastavíme program 2v1 Stejk a 5 minút ich opečieme z druhej strany.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť