svetvomne.sk

ActiFry mäsové guľôčky s pórom

Recept na prípravu paradajkovej omáčky a mäsových guľôčok vo fritéze ActiFry 2v1. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Bravčové mleté mäso600gramov
Cukor kryštálový50gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
Múka hladká50gramov
Ocot2polievkové lyžice
Paradajkový pretlak1liter
Paradajky sterilizované400gramov
Pór150gramov
Rožok biely1.5kusu
Soľ1čajová lyžička
Vajce slepačie1kus
Voda1liter

1. 

rožok biely 1.5 ks  mlieko polotučné 1,5% 150 ml

Pečivo nakrájame na kocky a zalejeme v miske mliekom.

2. 

pór 150 g

Pór očistíme pozdĺžne prekrojíme na tenšie prúžky a nakrájame na drobno.

3. 

korenie čierne mleté ½ ČL  soľ 1 ČL

Pór pridáme k pečivu, prisypeme korenie a soľ.

4. 

bravčové mleté mäso 600 g  vajce slepačie 1 ks

Dobre premiešame, pridáme mleté mäso, vajíčko a opäť dobre zmiešame.

5. 

Z mäsovej zmesi tvoríme malé guľôčky.

6. Paradajková omáčka

voda 1 l  paradajkový pretlak 1 l  paradajky sterilizované 400 g  cukor kryštálový 50 g  múka hladká 50 g  ocot 2 PL

Zmiešame vodu, paradajkový pretlak, nakrájané konzervované paradajky, pretlak v ktorom boli konzervované, cukor, múku a ocot.

Paradajková omáčka

7. 

Omáčku nalejeme do actifry hrnca.

8. 

Nastavíme varenie v hrnci na 15 minút a omáčku uvaríme.

9. 

Guľôčky poukladáme do actifry panvice, panvicu položíme nad omáčku, nastavíme program 2v1 Stejk na 8 minút. Omáčka sa ďalej varí pod panvicou.

10. 

Potom guľôčky obrátime a opäť nastavíme program 2v1 Stejk a 5 minút ich opečieme z druhej strany.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť