svetvomne.sk

Štefánska roláda

     

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

cibuľa 2 ks  olej slnečnicový  bravčové mleté mäso 1500 g  vajce slepačie 2 ks  cesnak 4 strúčiky  soľ  majorán  korenie čierne celé

Speníme cibulku na oleji. Primiešame mäso a ostatné ingrediencie.

2. Plnka do rolády

vajce slepačie 3 ks  soľ zeleninová

Usmažíme omeletu z pripravených vajec. Ošúpeme párky.

Plnka do rolády

3. 

Mäsovú zmes rozdelíme na 4 rovnaké kusy, ktoré vyformujeme do rovnakých dielov ako na obrázku.

4. 

párky hydinové 4 ks  strúhanka

Dva takéto diely položíme na dosku posypanú strúhankou a obložíme omeletou a párkami ako na obrázku. Zo zvyšných dvoch dielov odoberáme a prikrývame obložené diely a zároveň tvarujeme do bochníkov.

5. 

maslo 125 g

Bochníky vyváľame v strúhanke a vytvarujeme formu ako na obrázku. Dáme do pekáča povykladaného maslom.

6. 

Rolády pečieme pri teplote 200°C hodinu a pol, počas pečenia prilievame vodu, aby rolády neprihoreli a nepopraskali.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť