RECEPTY

Štefánska roláda

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,vajce slepačie,vajce slepačie,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Bravčové mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso1500gramov
cesnak4strúčiky
cibuľa2kusy
korenie majorán sušený-
korenie čierne celé-
maslo125gramov
olej slnečnicový-
párky hydinové4kusy
soľ-
soľ zeleninová-
strúhanka-
vajce slepačie5kusov

 

Recept

1. 

cibuľa 2 kusy  olej slnečnicový  bravčové mleté mäso 1500 gramov  vajce slepačie 2 kusy  cesnak 4 strúčiky  soľ  korenie majorán sušený  korenie čierne celé

Speníme cibulku na oleji. Primiešame mäso a ostatné ingrediencie.

2. Plnka do rolády

vajce slepačie 3 kusy  soľ zeleninová

Usmažíme omeletu z pripravených vajec. Ošúpeme párky.

3. 

Mäsovú zmes rozdelíme na 4 rovnaké kusy, ktoré vyformujeme do rovnakých dielov ako na obrázku.

4. 

párky hydinové 4 kusy  strúhanka

Dva takéto diely položíme na dosku posypanú strúhankou a obložíme omeletou a párkami ako na obrázku. Zo zvyšných dvoch dielov odoberáme a prikrývame obložené diely a zároveň tvarujeme do bochníkov.

5. 

maslo 125 gramov

Bochníky vyváľame v strúhanke a vytvarujeme formu ako na obrázku. Dáme do pekáča povykladaného maslom.

6. 

Rolády pečieme pri teplote 200°C hodinu a pol, počas pečenia prilievame vodu, aby rolády neprihoreli a nepopraskali.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies