Actifry labužnícke bravčové fašírky

Actifry recept na lahodné bravčové fašírky s údeným syrom a kolieskami paradajky. Vhodnou prílohou sú zemiaky na akýkoľvek spôsob.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,vajce slepačie,pečivo biele,Bravčové mäso,Tefal ActiFry 2v1
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 ?? | gramov kcal | |
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
korenie majorán sušený | ½ 6 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | ½ 4495 | kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
paradajky | 2 ?? | kusy kcal | |
pečivo biele | 100 ?? | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
soľ zeleninová | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
strúhanka | 1 56 | polievková lyžica kcal | |
syr polotvrdý údený | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
bravčové mleté mäso 500 gramov • cesnak 3 strúčiky • vajce slepačie 1 kus • strúhanka 1 polievková lyžica • pečivo biele 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% • soľ 1 čajová lyžička • soľ zeleninová 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie majorán sušený ½ čajovej lyžičky
Do misky dáme mleté bravčové mäso, prelisovaný cesnak, vajce, strúhanku, v mlieku rozmočené a vyžmýkané pečivo, soľ, zeleninovú soľ (podravka, vegeta), mletú papriku, korenie, majorán. Všetko spolu zamiešame. Zo zmesi tvarujeme väčšie fašírky.

2. Vrchná časť-platňa
olej slnečnicový ½ L
Do vrchnej časti Actifry pridáme 1/2 Acitifry lyžičky oleja a rozotrieme ho po povrchu. Fašírky naukladáme na platňu a mierne ich na povrchu stlačíme. Fašírky dáme grilovať na 12 minút stlačením tlačítka 2in1 1x a nastavením času na 12 minút stláčaním tlačidla +. Začneme grilovať.

3.
syr polotvrdý údený • paradajky 2 kusy
Paradajky pokrájame na tenšie kolieska, syr na plátky. Dve minúty pred koncom grilovania fašírky obrátime na druhú stranu, na každú uložíme plátok syra a koliesko paradajky. Acifry znovu zapneme a necháme grilovať zvyšné dve minúty. Po ugrilovaní ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!