Karbonátky

Klasické chutné karbonátky z bravčového mäsa. Ako prílohu odporúčame zemiaky na akýkoľvek spôsob.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 1300 | gramov kcal | |
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
korenie majorán sušený | ½ 6 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ¾ 13 | čajovej lyžičky kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 0 ?? | kcal | |
paprika červená mletá | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
pečivo biele | 2 ?? | kusy kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ zeleninová | ¼ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
strúhanka | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
bravčové mleté mäso 500 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • soľ zeleninová ¼ čajovej lyžičky • korenie majorán sušený ½ čajovej lyžičky • cesnak 2 strúčiky • vajce slepačie 1 kus • pečivo biele 2 kusy • mlieko polotučné 1,5%
Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, mletou červenou paprikou, zeleninovou soľou, majoránkou, pretlačeným cesnakom, vajíčkom a v mlieku rozmočeným (a vyžmýkaným) pečivom.


3.
Guľky vysmážame v dostatočnom množstve oleja, aby sa dobre prepiekli z oboch strán asi 5 minút.

4.
Opražené karbonátky necháme na papierovom obrúsku odkvapkať od oleja.

Dobrú chuť!