svetvomne.sk

Karbonátky

     

Klasické chutné karbonátky z bravčového mäsa. Ako prílohu odporúčame zemiaky na akýkoľvek spôsob.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové mleté mäso500gramov
Cesnak2strúčiky
Korenie čierne mleté¾čajovej lyžičky
Majorán½čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%
Paprika červená mletá½čajovej lyžičky
Pečivo biele2kusy
Soľ1.5čajovej lyžičky
Soľ zeleninová¼čajovej lyžičky
Strúhanka
Vajce slepačie1kus

1. 

bravčové mleté mäso 500 g  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ¾ ČL  paprika červená mletá ½ ČL  soľ zeleninová ¼ ČL  majorán ½ ČL  cesnak 2 strúčiky  vajce slepačie 1 ks  pečivo biele 2 ks  mlieko polotučné 1,5%

Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, mletou červenou paprikou, zeleninovou soľou, majoránkou, pretlačeným cesnakom, vajíčkom a v mlieku rozmočeným (a vyžmýkaným) pečivom.

2. 

strúhanka

Z mäsovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v strúhanke.

3. 

Guľky vysmážame v dostatočnom množstve oleja, aby sa dobre prepiekli z oboch strán asi 5 minút.

4. 

Opražené karbonátky necháme na papierovom obrúsku odkvapkať od oleja.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť