RECEPTY

Zelerový šalát s kapustou a kápiou

Zelerový šalát s kapustou a kápiou

Vynikajúci šalát s medovo-citrónovou zálievkou. Šalát je vhodný ako príloha ku grilovanému, pečenému i dusenému mäsu.

recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,zeler,paprika kápia čerstvá,Zeleninové šaláty,Bezlepkové,Bezlaktózové,Vegetariánske recepty

Zeleninové šaláty

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa200gramov
citrón2kusy
kapusta hlávková biela400gramov
med50gramov
paprika kápia čerstvá200gramov
voda200mililitrov
zeler400gramov

 

Recept

1. 

kapusta hlávková biela 400 gramov  zeler 400 gramov  cibuľa 200 gramov  paprika kápia čerstvá 200 gramov

Zeleninu umyjeme a očistíme.

2. 

Kapustu nakrájame na tenké prúžky, osolíme a premiešame. Necháme odstáť 15 minút. Potom ju rukami pomačkáme tak, aby nám pod rukami zmäkla a scedíme z nej prebytočnú vodu.

3. 

citrón 2 kusy

Zeler natenko postrúhame a zalejeme citrónovou šťavou z dvoch citrónov.

4. 

Na tenké plátky nakrájame aj kápiu a cibuľu.

5. 

Zeleninu pridáme ku kapuste a dobre premiešame.

6. 

voda 200 mililitrov  med 50 gramov

V prevarenej, vychladenej vode rozmiešame med a šalát roztokom zalejeme. Premiešame, čo najlepšie utlačíme a necháme odstáť cez noc v chladničke.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť