svetvomne.sk

Zelerový šalát s kapustou a kápiou

Zelerový šalát s kapustou a kápiou

    

Vynikajúci šalát s medovo-citrónovou zálievkou. Šalát je vhodný ako príloha ku grilovanému, pečenému i dusenému mäsu.

recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,zeler,paprika kápia čerstvá,Zeleninové šaláty,Bezlepkové,Bezlaktózové,Vegetariánske recepty

Zeleninové šaláty

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

kapusta hlávková biela 400 gramov  zeler 400 gramov  cibuľa 200 gramov  paprika kápia čerstvá 200 gramov

Zeleninu umyjeme a očistíme.

2. 

Kapustu nakrájame na tenké prúžky, osolíme a premiešame. Necháme odstáť 15 minút. Potom ju rukami pomačkáme tak, aby nám pod rukami zmäkla a scedíme z nej prebytočnú vodu.

3. 

citrón 2 kusy

Zeler natenko postrúhame a zalejeme citrónovou šťavou z dvoch citrónov.

4. 

Na tenké plátky nakrájame aj kápiu a cibuľu.

5. 

Zeleninu pridáme ku kapuste a dobre premiešame.

6. 

voda 200 mililitrov  med 50 gramov

V prevarenej, vychladenej vode rozmiešame med a šalát roztokom zalejeme. Premiešame, čo najlepšie utlačíme a necháme odstáť cez noc v chladničke.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

cibuľa200gramov
citrón2kusy
kapusta hlávková biela400gramov
med50gramov
paprika kápia čerstvá200gramov
voda200mililitrov
zeler400gramov

 

© 2011 - 2023 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť