svetvomne.sk

Mrkvovo-kapustový šalát s jogurtom

Mrkvovo-kapustový šalát s jogurtom

    

Prílohový, chuťovo jemne horký šalát. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

1. 

kapusta hlávková biela 500 gramov  mrkva 300 gramov  cibuľa červená 50 gramov

Kapustu umyjeme a pokrájame na kúsky tak, aby sme ju mohli strúhať v kuchynskom robote. Očistíme mrkvu a cibuľu.

2. 

soľ 1 čajová lyžička

Kapustu postrúhame a osolíme. Necháme 15 minút postáť, potom vyžmýkame prebytočnú vodu.

3. 

Postrúhame mrkvu a cibuľu. Pridáme ku kapuste.

4. 

cukor trstinový 3 čajové lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  jogurt biely 3,5% tuku 250 gramov

V jogurte rozmiešame cukor a koreniny. Pridáme k zelenine...

5. 

...a premiešame.

Dobrú chuť!

cibuľa červená50gramov
cukor trstinový3čajové lyžičky
jogurt biely 3,5% tuku250gramov
kapusta hlávková biela500gramov
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
mrkva300gramov
soľ1čajová lyžička

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť