svetvomne.sk

Mrkvovo-kapustový šalát s jogurtom

     

Prílohový, chuťovo jemne horký šalát. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cibuľa červená50gramov
Cukor trstinový3čajové lyžičky
Jogurt biely 3,5% tuku250gramov
Kapusta biela500gramov
Korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
Korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
Mrkva300gramov
Soľ1čajová lyžička

1. 

kapusta biela 500 g  mrkva 300 g  cibuľa červená 50 g

Kapustu umyjeme a pokrájame na kúsky tak, aby sme ju mohli strúhať v kuchynskom robote. Očistíme mrkvu a cibuľu.

2. 

soľ 1 ČL

Kapustu postrúhame a osolíme. Necháme 15 minút postáť, potom vyžmýkame prebytočnú vodu.

3. 

Postrúhame mrkvu a cibuľu. Pridáme ku kapuste.

4. 

cukor trstinový 3 ČL  korenie rasca mletá ½ ČL  korenie koriander mletý ¼ ČL  jogurt biely 3,5% tuku 250 g

V jogurte rozmiešame cukor a koreniny. Pridáme k zelenine...

5. 

...a premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť