svetvomne.sk

Mrkvovo-kapustový šalát s jogurtom

    

Prílohový, chuťovo jemne horký šalát. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa červená50gramov
cukor trstinový3čajové lyžičky
jogurt biely 3,5% tuku250gramov
kapusta hlávková biela500gramov
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
mrkva300gramov
soľ1čajová lyžička

1. 

kapusta hlávková biela 500 gramov  mrkva 300 gramov  cibuľa červená 50 gramov

Kapustu umyjeme a pokrájame na kúsky tak, aby sme ju mohli strúhať v kuchynskom robote. Očistíme mrkvu a cibuľu.

2. 

soľ 1 čajová lyžička

Kapustu postrúhame a osolíme. Necháme 15 minút postáť, potom vyžmýkame prebytočnú vodu.

3. 

Postrúhame mrkvu a cibuľu. Pridáme ku kapuste.

4. 

cukor trstinový 3 čajové lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  jogurt biely 3,5% tuku 250 gramov

V jogurte rozmiešame cukor a koreniny. Pridáme k zelenine...

5. 

...a premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť