Mrkvovo-kapustový šalát s jogurtom
Prílohový, chuťovo jemne horký šalát. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,mrkva,jogurt biely 3,5% tuku,Zeleninové šaláty,Indická kuchyňa,Bezlepkové,Sezónne recepty
Zeleninové šaláty
Indická kuchyňa
Kategórie
Zeleninové šaláty Indická kuchyňa Bezlepkové Sezónne recepty Ázijská kuchyňa Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) Sezóna - Mrkva
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa červená | 50 | gramov | |
cukor trstinový | 3 | čajové lyžičky | |
jogurt biely 3,5% tuku | 250 | gramov | |
kapusta hlávková biela | 500 | gramov | |
korenie koriander mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 300 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
kapusta hlávková biela 500 gramov • mrkva 300 gramov • cibuľa červená 50 gramov
Kapustu umyjeme a pokrájame na kúsky tak, aby sme ju mohli strúhať v kuchynskom robote. Očistíme mrkvu a cibuľu.
2.
soľ 1 čajová lyžička
Kapustu postrúhame a osolíme. Necháme 15 minút postáť, potom vyžmýkame prebytočnú vodu.
3.
Postrúhame mrkvu a cibuľu. Pridáme ku kapuste.
4.
cukor trstinový 3 čajové lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky • jogurt biely 3,5% tuku 250 gramov
V jogurte rozmiešame cukor a koreniny. Pridáme k zelenine...
5.
...a premiešame.
Dobrú chuť!