Pečená prílohová kapusta
Skvelá pečená kapusta je mimoriadne vhodnou prílohou k pečenému mäsu. Je taktiež chutným vegánskym pokrmom. Rozhodne si na nej pochutíte!
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,Zeleninové prílohy,Bezlaktózové,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Zeleninové prílohy
Kategórie
Zeleninové prílohy › Bezlaktózové › Vegánske recepty › Vegetariánske recepty › Bezlepkové › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 0 | ||
kapusta hlávková biela | - | ||
korenie rasca mletá | - | ||
ocot balzamikový | 0 | ||
olej olivový | - | ||
soľ | 0 |
Recept
1.
Menšiu hlávku kapusty umyjeme a pokrájame na asi 1,5 cm hrubé plátky. Krájame aj s hlúbom, ktorý nám bude po upečení držať kapustu pohromade. Hlúb nekonzumujeme.
2.
olej olivový • soľ • cukor kryštálový • korenie rasca mletá • ocot balzamikový
Kapustu poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkaný olejom. Poukladanú kapustu pokvapkáme olejom, osolíme, posypeme trochou cukru a rasce. Nakoniec pokvapkáme červeným vínnym octom. Pečieme pri 180°C 25 minút.
3.
ocot balzamikový • soľ • cukor kryštálový
Potom kapustu otočíme, pokvapkáme octom, trochu prisolíme a pricukríme z druhej strany.
4.
Vložíme opäť do rúry a 25 minút dopekáme.
Dobrú chuť!