Pečená prílohová kapusta
Skvelá pečená kapusta je mimoriadne vhodnou prílohou k pečenému mäsu. Je taktiež chutným vegánskym pokrmom. Rozhodne si na nej pochutíte!
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,Zeleninové prílohy,Bezlaktózové,Bezlepkové,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Sezónne recepty
Zeleninové prílohy
Kategórie
Zeleninové prílohy Bezlaktózové Bezlepkové Vegánske recepty Vegetariánske recepty Sezónne recepty Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená)
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 0 | ||
kapusta hlávková biela | - | ||
korenie rasca mletá | - | ||
ocot balzamikový | 0 | ||
olej olivový | - | ||
soľ | 0 |
Recept
1.
Menšiu hlávku kapusty umyjeme a pokrájame na asi 1,5 cm hrubé plátky. Krájame aj s hlúbom, ktorý nám bude po upečení držať kapustu pohromade. Hlúb nekonzumujeme.
2.
olej olivový • soľ • cukor kryštálový • korenie rasca mletá • ocot balzamikový
Kapustu poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkaný olejom. Poukladanú kapustu pokvapkáme olejom, osolíme, posypeme trochou cukru a rasce. Nakoniec pokvapkáme červeným vínnym octom. Pečieme pri 180°C 25 minút.
3.
ocot balzamikový • soľ • cukor kryštálový
Potom kapustu otočíme, pokvapkáme octom, trochu prisolíme a pricukríme z druhej strany.
4.
Vložíme opäť do rúry a 25 minút dopekáme.
Dobrú chuť!