Dusená červená kapusta
recept,fotorecept,kapusta hlávková červená,Zeleninové prílohy,,Vegetariánske recepty,Vegánske recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové prílohy
Kategórie
Zeleninové prílohy › Vegetariánske recepty › Vegánske recepty › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 2 | kusy | |
cukor kryštálový | - | ||
kapusta hlávková červená | 1 | kus | |
korenie rasca drvená | - | ||
ocot | - | ||
olej olivový | - | ||
soľ | - | ||
voda | 0.2 | litra |
Recept
1. Príprava a varenie kapusty
kapusta hlávková červená 1 kus • cibuľa 2 kusy • cukor kryštálový • korenie rasca drvená • olej olivový • ocot • soľ • voda 0.2 litra
Nakrájanú kapustu posolíme a necháme odstáť, aby trochu zmäkkla. 2-3 na drobno nakrájané cibule speníme na oleji. Pridáme nakrájanú kapustu, chvíľku opražíme, podlejeme vodou a dusíme 1-2 hodiny. Občas premiešame a dochutíme octom, cukrom, rascou a soľou. Po dochutený chvíľu podusíme a dôkladne premiešame.
2.
Takto pripravená kapusta je vhodná ako príloha k pečenej kačici, pečenej krkovičke, knedliam, lokšiam a podľa fantázie k vami vybranému jedlu.
Dobrú chuť!