svetvomne.sk

Dusená červená kapusta

    

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. Príprava a varenie kapusty

kapusta hlávková červená 1 kus  cibuľa 2 kusy  cukor kryštálový  korenie rasca drvená  olej olivový  ocot  soľ  voda 0.2 litra

Nakrájanú kapustu posolíme a necháme odstáť, aby trochu zmäkkla. 2-3 na drobno nakrájané cibule speníme na oleji. Pridáme nakrájanú kapustu, chvíľku opražíme, podlejeme vodou a dusíme 1-2 hodiny. Občas premiešame a dochutíme octom, cukrom, rascou a soľou. Po dochutený chvíľu podusíme a dôkladne premiešame.

Príprava a varenie kapusty

2. 

Takto pripravená kapusta je vhodná ako príloha k pečenej kačici, pečenej krkovičke, knedliam, lokšiam a podľa fantázie k vami vybranému jedlu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť