svetvomne.sk

Dusená červená kapusta s jablkami

     

Jemná, sladko-kyslá dusená kapusta s jablkami,brusnicami a škoricou. Chuťovo zaujímavá príloha k pečenej kačke.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Brusnice sušené100gramov
Cibuľa200gramov
Citrónová šťava
Cukor trstinový3polievkové lyžice
Jablká500gramov
Kapusta hlávková červená1500gramov
Korenie rasca mletá1čajová lyžička
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Ocot balzamikový3polievkové lyžice
Olej slnečnicový4polievkové lyžice
Soľ2.5čajovej lyžičky
Voda250mililitrov
Škorica mletá½čajovej lyžičky

1. Krájanie kapusty

kapusta hlávková červená 1500 g

Z povrchu hlávkovej kapusty odstránime poškodené listy a celú hlávku opláchneme pod tečúcou vodou. Kapustu osušíme a prekrojíme na štvrtiny. Krájame tenké prúžky, tvrdý stred - hĺub kapusty nekrájame. Pri krájaní otáčame kapustu tak aby sme hlúb v podstate okrájali.

Krájanie kapusty

2. 

jablká 500 g

Jablká umyjeme, ošúpeme...

3. 

...a pokrájame na tenké plátky.

4. 

cibuľa 200 g  olej slnečnicový 4 PL  cukor trstinový 3 PL

Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a osmažíme na oleji. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať.

5. 

soľ 2.5 ČL  korenie rasca mletá 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  voda 150 ml

Pridáme kapustu, soľ, rascu a korenie. Podlejeme vodou, premiešame, zakryjeme a 10-15 minút dusíme (takmer do mäkka).

6. 

voda 100 ml  škorica mletá ½ ČL  brusnice sušené 100 g

Pridáme jablká, podľa potreby podlejeme vodou, posypeme škoricou a prisypeme umyté sušené brusnice. Zamiešame a všetko spolu asi 10 minút podusíme, aby zmäkli jablká.

7. 

ocot balzamikový 3 PL  citrónová šťava

Ochutíme octom a citrónovou šťavou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť