Dusená červená kapusta s jablkami

Jemná, sladko-kyslá dusená kapusta s jablkami,brusnicami a škoricou. Chuťovo zaujímavá príloha k pečenej kačke.
recept,fotorecept,kapusta hlávková červená,jablká,brusnice sušené,Zeleninové prílohy,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové prílohy
Kategórie
Zeleninové prílohy › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) ›Ingrediencie
Ingrediencie
brusnice sušené | 100 251 | gramov kcal | |
cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
citrónová šťava | 0 ?? | kcal | |
cukor trstinový | 3 119 | polievkové lyžice kcal | |
jablká | 500 305 | gramov kcal | |
kapusta hlávková červená | 1500 405 | gramov kcal | |
korenie rasca mletá | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
ocot balzamikový | 3 40 | polievkové lyžice kcal | |
olej slnečnicový | 4 540 | polievkové lyžice kcal | |
soľ | 2.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 250 0 | mililitrov kcal | |
škorica mletá | ½ 7 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1. Krájanie kapusty
kapusta hlávková červená 1500 gramov
Z povrchu hlávkovej kapusty odstránime poškodené listy a celú hlávku opláchneme pod tečúcou vodou. Kapustu osušíme a prekrojíme na štvrtiny. Krájame tenké prúžky, tvrdý stred - hĺub kapusty nekrájame. Pri krájaní otáčame kapustu tak aby sme hlúb v podstate okrájali.


3.
...a pokrájame na tenké plátky.

4.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice • cukor trstinový 3 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a osmažíme na oleji. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať.

5.
soľ 2.5 čajovej lyžičky • korenie rasca mletá 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • voda 150 mililitrov
Pridáme kapustu, soľ, rascu a korenie. Podlejeme vodou, premiešame, zakryjeme a 10-15 minút dusíme (takmer do mäkka).

6.
voda 100 mililitrov • škorica mletá ½ čajovej lyžičky • brusnice sušené 100 gramov
Pridáme jablká, podľa potreby podlejeme vodou, posypeme škoricou a prisypeme umyté sušené brusnice. Zamiešame a všetko spolu asi 10 minút podusíme, aby zmäkli jablká.


Dobrú chuť!