Nakladaný chren

Jednoduchý recept na domáci nakladaný lahôdkový chren s jablkami.
recept,fotorecept,chren čerstvý - koreň,jablká,Zaváraniny,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Zaváraniny
Kategórie
Zaváraniny › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezónne recepty › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›Ingrediencie
Ingrediencie
chren čerstvý - koreň | 300 ?? | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 2 121 | polievkové lyžice kcal | |
jablká | 300 183 | gramov kcal | |
ocot | 1 42 | deciliter kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 2.5 553 | decilitra kcal |
Recept
1.
chren čerstvý - koreň 300 gramov • jablká 300 gramov
Očistíme si vačší koreň chrenu a zopár jabĺk.

2.
Nastrúhame ich na jemno.

3.
voda 2.5 decilitra • ocot 1 deciliter • soľ ½ čajovej lyžičky • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice
Z uvedených ingrediencií si pripravíme nálev a privedieme ho do varu.

4.
Pridáme nastrúhanú zmes a varíme 10-15 min. Dva krát premiešame.

5.
Horúci chren dávkujeme do zaváracích pohárov s primeraným množstvom nálevu. Necháme vychladnúť na utierke dole hlavou. Skladujeme na chladnom tmavom mieste.
Dobrú chuť!