Nakladaný chren
Jednoduchý recept na domáci nakladaný lahôdkový chren s jablkami.
recept,fotorecept,chren čerstvý - koreň,jablká,Zaváraniny,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Zaváraniny
Kategórie
Zaváraniny › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónne recepty › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
chren čerstvý - koreň | 300 | gramov | |
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
jablká | 300 | gramov | |
ocot | 1 | deciliter | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 2.5 | decilitra |
Recept
1.
chren čerstvý - koreň 300 gramov • jablká 300 gramov
Očistíme si vačší koreň chrenu a zopár jabĺk.
2.
Nastrúhame ich na jemno.
3.
voda 2.5 decilitra • ocot 1 deciliter • soľ ½ čajovej lyžičky • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice
Z uvedených ingrediencií si pripravíme nálev a privedieme ho do varu.
4.
Pridáme nastrúhanú zmes a varíme 10-15 min. Dva krát premiešame.
5.
Horúci chren dávkujeme do zaváracích pohárov s primeraným množstvom nálevu. Necháme vychladnúť na utierke dole hlavou. Skladujeme na chladnom tmavom mieste.
Dobrú chuť!