Zavárame hrušky
Úžasne dobré zavárané hrušky, rozhodne vyskúšajte!
recept,fotorecept,hrušky,Zaváraniny,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zaváraniny
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | - | ||
cukor kryštálový | - | ||
grapefruit | - | ||
hrušky | - | ||
korenie klinčeky celé | - | ||
kyselina citrónová | - | ||
ocot | - | ||
voda | 0 |
Recept
2.
voda • kyselina citrónová • ocot
Hrušky štvrtíme, menšie môžeme rozpoľovať. Odstránime jadrovník, zvyšky kalicha a zdrevnatené zbytky po stonke. Hrušky kladieme do studenej vody v ktorej sme rozpustili kyselinu citrónovú v pomere 1 čajová lyžička na 3 litre vody. Môžeme ich vkladať aj do mierne octovej vody. Takto zachováme peknú farbu hrušiek a neočernejú nám.
3.
Na dno zaváracieho pohára vložíme plátok citróna, povkladáme hrušky, aby sa ich čo najviac zmestilo, posledná vrstva má siahať 5 až 10 mm od okraja pohára. Namiesto plátku citróna môžeme dať plátok grepu, hrušky od neho získajú príjemnú kyslo - horkú chuť.
4.
voda • cukor kryštálový • korenie klinčeky celé
Hrušky zalejeme nálevom z vody a cukru. Na 1 liter vody potrebujeme 650 g cukru. Nálev má siahať niekoľko milimetrov nad povrch hrušiek. Do každého pohára pridáme 2 - 3 klinčeky. Poháre uzavrieme a sterilizujeme pri teplote okolo 90°C 20 až 30 minút.
5.
Do 720 ml zaváracieho pohára sa zmestí približne 470 g šúpaných hrušiek a 210 ml nálevu.
Dobrú chuť!