svetvomne.sk

Kačacie prsia na hruškách

    

Jemné kačacie prsia v sladkokyslej hruškovej omáčke. Skutočná lahôdka. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
citrónová šťava1polievková lyžica
cukor kryštálový1čajová lyžička
hrozienka1polievková lyžica
hrušky350gramov
kačacie prsia400gramov
korenie klinčeky celé3kusy
korenie čierne mleté-
olej repkový1polievková lyžica
paprika červená mletá½čajovej lyžičky
soľ-
voda100mililitrov

1. 

kačacie prsia 400 gramov  soľ  korenie čierne mleté

Mäso umyjeme, nasolíme, posypeme mletým korením...

2. 

olej repkový 1 polievková lyžica

...a prudko, na lyžici oleja, opekáme na panvici asi 5 minút.

3. 

hrušky 350 gramov

Hrušky ošúpeme a nakrájame na plátky.

4. 

hrozienka 1 polievková lyžica  korenie klinčeky celé 3 kusy  paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky  voda 100 mililitrov

Hrušky pridáme k mäsu, prisypeme hrozienka (alebo brusnice), pridáme klinčeky, trochu papriky a podlejeme vodou

5. 

Zakryjeme a pod pokrievkou dusíme 10-15 minút do mäkka.

6. 

cukor kryštálový 1 čajová lyžička  citrónová šťava 1 polievková lyžica

Mäso vyberieme, hrušky rozmačkáme a vyberieme klinčeky. Omáčku prisladíme a prilejeme citrónovú šťavu podľa chuti. Mäso pokrájame na plátky a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť