svetvomne.sk

Kačacie prsia na hruškách

     

Jemné kačacie prsia v sladkokyslej hruškovej omáčke. Skutočná lahôdka. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Citrónová šťava1polievková lyžica
Cukor kryštálový1čajová lyžička
Hrozienka1polievková lyžica
Hrušky350gramov
Kačacie prsia400gramov
Korenie klinčeky celé3kusy
Korenie čierne mleté
Olej repkový1polievková lyžica
Paprika červená mletá½čajovej lyžičky
Soľ
Voda100mililitrov

1. 

kačacie prsia 400 g  soľ  korenie čierne mleté

Mäso umyjeme, nasolíme, posypeme mletým korením...

2. 

olej repkový 1 PL

...a prudko, na lyžici oleja, opekáme na panvici asi 5 minút.

3. 

hrušky 350 g

Hrušky ošúpeme a nakrájame na plátky.

4. 

hrozienka 1 PL  korenie klinčeky celé 3 ks  paprika červená mletá ½ ČL  voda 100 ml

Hrušky pridáme k mäsu, prisypeme hrozienka (alebo brusnice), pridáme klinčeky, trochu papriky a podlejeme vodou

5. 

Zakryjeme a pod pokrievkou dusíme 10-15 minút do mäkka.

6. 

cukor kryštálový 1 ČL  citrónová šťava 1 PL

Mäso vyberieme, hrušky rozmačkáme a vyberieme klinčeky. Omáčku prisladíme a prilejeme citrónovú šťavu podľa chuti. Mäso pokrájame na plátky a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť