Kačacie prsia na hruškách
Jemné kačacie prsia v sladkokyslej hruškovej omáčke. Skutočná lahôdka. Podávame so zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,kačacie prsia,hrušky,Husacie a kačacie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Husacie a kačacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
hrozienka | 1 | polievková lyžica | |
hrušky | 350 | gramov | |
kačacie prsia | 400 | gramov | |
korenie klinčeky celé | 3 | kusy | |
korenie čierne mleté | - | ||
olej repkový | 1 | polievková lyžica | |
paprika červená mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1.
kačacie prsia 400 gramov • soľ • korenie čierne mleté
Mäso umyjeme, nasolíme, posypeme mletým korením...
4.
hrozienka 1 polievková lyžica • korenie klinčeky celé 3 kusy • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • voda 100 mililitrov
Hrušky pridáme k mäsu, prisypeme hrozienka (alebo brusnice), pridáme klinčeky, trochu papriky a podlejeme vodou
5.
Zakryjeme a pod pokrievkou dusíme 10-15 minút do mäkka.
6.
cukor kryštálový 1 čajová lyžička • citrónová šťava 1 polievková lyžica
Mäso vyberieme, hrušky rozmačkáme a vyberieme klinčeky. Omáčku prisladíme a prilejeme citrónovú šťavu podľa chuti. Mäso pokrájame na plátky a podávame.
Dobrú chuť!