RECEPTY

Pečená kačka na pomarančoch

Pečená kačka na pomarančoch

Podávame s dusenou kapustou a parenou knedľou poliatou výpekom z kačky.

recept,fotorecept,kačica,pomaranč,pomarančová šťava,Husacie a kačacie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Husacie a kačacie mäso

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

kačica2400gramov
korenie biele mleté2čajové lyžičky
med2polievkové lyžice
pomaranč2kusy
pomarančová šťava50mililitrov
soľ6čajových lyžičiek
voda-
voda200mililitrov
zázvor mletý2čajové lyžičky

 

Recept

1. Príprava

kačica 2400 gramov  soľ 5 čajových lyžičiek  voda  soľ 1 čajová lyžička  korenie biele mleté 2 čajové lyžičky  pomaranč 2 kusy

Čerstvú, alebo rozmrazenú kačicu umyjeme a dobre nasolíme, zvonku aj zvnútra, deň pre pečením. Uložíme ju do chladu. V deň pečenia ju 3 hodiny pred podávaním vyberieme z chladničky a opláchneme pod tečúcou studenou vodou. Vložíme ju do hlbokého pekáča, potrieme jemne soľou a bielym korením. Do brucha jej vložíme dva ošúpané pomaranče.

2. Pečenie

voda 200 mililitrov  pomarančová šťava 50 mililitrov  med 2 polievkové lyžice  zázvor mletý 2 čajové lyžičky

Kačicu podlejeme vodou a zakrytú ju pečieme 1 hodinu v rúre na strednom teplotnom stupni. Z pomarančovej šťavy, medu a mletého zázvoru si pripravíme marinádu. Po hodine kačicu z rúry vyberieme, obrátime ju a potrieme marinádou. Ďalej ju pečieme zakrytú ešte 1 hodinu a pravidelne po cca 20 minútach kačicu obraciame, potierame marinádou a podľa potreby podlievame vodou.

3. Dopekanie

Na poslednú pol hodinu pekáč odokryjeme, opäť potrieme marinádou a na vyššom teplotnom stupni zapečieme. V polovici dopekania ju opäť obrátime a namarinujeme. Teplotu pri dopekaní kontrolujeme, nesmie byť priveľmi vysoká aby sa nám med nepripálil. Upečenú kačku necháme čiastočne vychladiť, vyberieme jej pomaranče z brucha - sú nekonzumné. Kačku naporcujeme a podávame.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť