svetvomne.sk

Pečená kačka na pomarančoch

Podávame s dusenou kapustou a parenou knedľou poliatou výpekom z kačky.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Kačica2400gramov
Korenie biele mleté2čajové lyžičky
Med2polievkové lyžice
Pomaranč2kusy
Pomarančová šťava50mililitrov
Soľ6čajových lyžičiek
Voda
Voda200mililitrov
Zázvor mletý2čajové lyžičky

1. Príprava

kačica 2400 g  soľ 5 ČL  voda  soľ 1 ČL  korenie biele mleté 2 ČL  pomaranč 2 ks

Čerstvú, alebo rozmrazenú kačicu umyjeme a dobre nasolíme, zvonku aj zvnútra, deň pre pečením. Uložíme ju do chladu. V deň pečenia ju 3 hodiny pred podávaním vyberieme z chladničky a opláchneme pod tečúcou studenou vodou. Vložíme ju do hlbokého pekáča, potrieme jemne soľou a bielym korením. Do brucha jej vložíme dva ošúpané pomaranče.

Príprava

2. Pečenie

voda 200 ml  pomarančová šťava 50 ml  med 2 PL  zázvor mletý 2 ČL

Kačicu podlejeme vodou a zakrytú ju pečieme 1 hodinu v rúre na strednom teplotnom stupni. Z pomarančovej šťavy, medu a mletého zázvoru si pripravíme marinádu. Po hodine kačicu z rúry vyberieme, obrátime ju a potrieme marinádou. Ďalej ju pečieme zakrytú ešte 1 hodinu a pravidelne po cca 20 minútach kačicu obraciame, potierame marinádou a podľa potreby podlievame vodou.

Pečenie

3. Dopekanie

Na poslednú pol hodinu pekáč odokryjeme, opäť potrieme marinádou a na vyššom teplotnom stupni zapečieme. V polovici dopekania ju opäť obrátime a namarinujeme. Teplotu pri dopekaní kontrolujeme, nesmie byť priveľmi vysoká aby sa nám med nepripálil. Upečenú kačku necháme čiastočne vychladiť, vyberieme jej pomaranče z brucha - sú nekonzumné. Kačku naporcujeme a podávame.

Dopekanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť