svetvomne.sk

Pečené husacie stehná

Recept na pečené husacie stehná vo vínovo-figovaj omáčke.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 3 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Džem figový20gramov
Husacie stehno900gramov
Med2čajové lyžičky
Slivky sušené70gramov
Soľ1čajová lyžička
Voda100mililitrov
Víno ružové100mililitrov

1. Príprava husacích stehien

husacie stehno 900 g  soľ 1 ČL  voda 100 ml

Dve husacie stehná po cca 450g, umyjeme, očistíme a osušené posolíme z obidvoch strán. Vložíme ich do pekáča, podlejeme vlažnou vodou.

2. Príprava vínovo- figovej zmesi

víno ružové 100 ml  džem figový 20 g  slivky sušené 70 g  med 2 ČL

Do misky si pripravíme zmes z vína, rozmačkaných sliviek, džemu a medu. Pred vložením pekáča do rúry husacie stehná polejeme 2 ČL pripravenej zmesi.

3. Pečenie

Mäso pečieme 2 hodiny zakryté na 200° C v elektrickej rúre s horným a dolným ohrevom.

Pečenie

4. Dopečieme a servírujeme

Po dvoch hodinách mäso odkryjeme, pečieme ešte 45 minút na 150 ° C. Počas pečenia mäso pravidelne polievame zmesou z vína, sliviek, džemu a medu. Podávame s knedľou alebo lokšami

Dopečieme a servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť