svetvomne.sk

Pečené husacie stehná

    

Recept na pečené husacie stehná vo vínovo-figovaj omáčke.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
džem figový20gramov
husacie stehno900gramov
med2čajové lyžičky
slivky sušené70gramov
soľ1čajová lyžička
voda100mililitrov
víno ružové100mililitrov

1. Príprava husacích stehien

husacie stehno 900 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda 100 mililitrov

Dve husacie stehná po cca 450g, umyjeme, očistíme a osušené posolíme z obidvoch strán. Vložíme ich do pekáča, podlejeme vlažnou vodou.

2. Príprava vínovo- figovej zmesi

víno ružové 100 mililitrov  džem figový 20 gramov  slivky sušené 70 gramov  med 2 čajové lyžičky

Do misky si pripravíme zmes z vína, rozmačkaných sliviek, džemu a medu. Pred vložením pekáča do rúry husacie stehná polejeme 2 ČL pripravenej zmesi.

3. Pečenie

Mäso pečieme 2 hodiny zakryté na 200° C v elektrickej rúre s horným a dolným ohrevom.

Pečenie

4. Dopečieme a servírujeme

Po dvoch hodinách mäso odkryjeme, pečieme ešte 45 minút na 150 ° C. Počas pečenia mäso pravidelne polievame zmesou z vína, sliviek, džemu a medu. Podávame s knedľou alebo lokšami

Dopečieme a servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť