Pečené husacie stehná
Recept na pečené husacie stehná vo vínovo-figovaj omáčke.
recept,fotorecept,husacie stehno,džem figový,slivky sušené,Husacie a kačacie mäso,,Bezlepkové,Bezlaktózové
Husacie a kačacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
džem figový | 20 | gramov | |
husacie stehno | 900 | gramov | |
med | 2 | čajové lyžičky | |
slivky sušené | 70 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 100 | mililitrov | |
víno ružové | 100 | mililitrov |
Recept
1. Príprava husacích stehien
husacie stehno 900 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda 100 mililitrov
Dve husacie stehná po cca 450g, umyjeme, očistíme a osušené posolíme z obidvoch strán. Vložíme ich do pekáča, podlejeme vlažnou vodou.
2. Príprava vínovo- figovej zmesi
víno ružové 100 mililitrov • džem figový 20 gramov • slivky sušené 70 gramov • med 2 čajové lyžičky
Do misky si pripravíme zmes z vína, rozmačkaných sliviek, džemu a medu. Pred vložením pekáča do rúry husacie stehná polejeme 2 ČL pripravenej zmesi.
3. Pečenie
Mäso pečieme 2 hodiny zakryté na 200° C v elektrickej rúre s horným a dolným ohrevom.

4. Dopečieme a servírujeme
Po dvoch hodinách mäso odkryjeme, pečieme ešte 45 minút na 150 ° C. Počas pečenia mäso pravidelne polievame zmesou z vína, sliviek, džemu a medu. Podávame s knedľou alebo lokšami

Dobrú chuť!