svetvomne.sk

Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou

    

Rýchly recept na šťavnaté kačacie mäsko s výbornou sladko-kyslou omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
brusnice sušené75gramov
kačacie prsia500gramov
maslo15gramov
ocot balzamikový3polievkové lyžice
soľ-
víno červené suché5polievkových lyžíc

1. 

kačacie prsia 500 gramov  soľ

Kožu osolíme a poprepichujeme špajdlou.

2. 

Prsia rukou položíme kožou smerom dolu na rozohriatu panvicu a opekáme 5 minút.

3. 

Obrátime a opekáme z druhej strany ďaľších 5 minút. Mäso neprepichujeme vidličkou ale obraciame pinzetou alebo vareškami.

4. 

Opečené a zatiahnuté mäsko vložíme do rozohriatej rúry na 10 min. uvariť. Po vytiahnutí necháme chvíľu odstáť, aby sa uvoľnilo napätie v mäse a nevytiekla pri krájaní všetka šťava.

5. Brusnicová omáčka

brusnice sušené 75 gramov  ocot balzamikový 3 polievkové lyžice  víno červené suché 5 polievkových lyžíc

Na panvičke si vo výpeku z pŕs prevaríme brusnice, balzamikový ocot, víno a brusnicový džem.

Brusnicová omáčka

6. 

maslo 15 gramov

Po 15 min. varenia pridáme do omáčky kúsok masla a miešame kým sa nerozpustí v omáčke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť