svetvomne.sk

Pečené kačacie krídla

Kačacie krídla zvyčajne používame na prípravu kačacieho vývaru, alebo ich pečieme ako celok s kačkou. Tak či onak, moc si na nich takto nepochutíme. Náš recept vám ponúka tip, ako z krídiel pripraviť skutočnú pochúťku.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cesnak2strúčiky
Kačacie krídla6kusov
Kečup5polievkových lyžíc
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Maslo5polievkových lyžíc
Med2polievkové lyžice
Olej slnečnicový5polievkových lyžíc
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Soľ1čajová lyžička
Worcestrová omáčka2polievkové lyžice

1. 

maslo 5 PL  olej slnečnicový 5 PL  cesnak 2 strúčiky  kečup 5 PL  med 2 PL  paprika červená mletá 2 ČL  worcestrová omáčka 2 PL  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ 1 ČL

Maslo rozpustíme, nalejeme do misky, pridáme olej, očistený a prelisovaný cesnak a zvyšné ingrediencie.

2. 

Rozmiešame.

3. 

kačacie krídla 6 ks

Kačacie krídla umyjeme.

4. 

Vložíme ich do marinády a necháme v chlade 24 hodín marinovať.

5. 

Krídla aj s marinádou preložíme na pekáč.

6. 

Zakryjeme alobalom a 45 minút pečieme.

7. 

Odokryjeme, poprevraciame...

8. 

...a asi 20 minút až polhodinu prudko dopečieme.

9. 

Krídelká môžeme podávať so zemiakovými lokšami a zeleninovou oblohou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť