Pečené kačacie krídla
Kačacie krídla zvyčajne používame na prípravu kačacieho vývaru, alebo ich pečieme ako celok s kačkou. Tak či onak, moc si na nich takto nepochutíme. Náš recept vám ponúka tip, ako z krídiel pripraviť skutočnú pochúťku.
recept,fotorecept,kačacie krídla,Husacie a kačacie mäso,Bezlepkové
Husacie a kačacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
kačacie krídla | 6 | kusov | |
kečup | 5 | polievkových lyžíc | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 5 | polievkových lyžíc | |
med | 2 | polievkové lyžice | |
olej slnečnicový | 5 | polievkových lyžíc | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
worcestrová omáčka | 2 | polievkové lyžice |
Recept
1.
maslo 5 polievkových lyžíc • olej slnečnicový 5 polievkových lyžíc • cesnak 2 strúčiky • kečup 5 polievkových lyžíc • med 2 polievkové lyžice • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • worcestrová omáčka 2 polievkové lyžice • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička
Maslo rozpustíme, nalejeme do misky, pridáme olej, očistený a prelisovaný cesnak a zvyšné ingrediencie.
2.
Rozmiešame.
4.
Vložíme ich do marinády a necháme v chlade 24 hodín marinovať.
5.
Krídla aj s marinádou preložíme na pekáč.
6.
Zakryjeme alobalom a 45 minút pečieme.
7.
Odokryjeme, poprevraciame...
8.
...a asi 20 minút až polhodinu prudko dopečieme.
9.
Krídelká môžeme podávať so zemiakovými lokšami a zeleninovou oblohou.
Dobrú chuť!