svetvomne.sk

Pečené kačacie krídla

    

Kačacie krídla zvyčajne používame na prípravu kačacieho vývaru, alebo ich pečieme ako celok s kačkou. Tak či onak, moc si na nich takto nepochutíme. Náš recept vám ponúka tip, ako z krídiel pripraviť skutočnú pochúťku.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak2strúčiky
kačacie krídla6kusov
kečup5polievkových lyžíc
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo5polievkových lyžíc
med2polievkové lyžice
olej slnečnicový5polievkových lyžíc
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ1čajová lyžička
worcestrová omáčka2polievkové lyžice

1. 

maslo 5 polievkových lyžíc  olej slnečnicový 5 polievkových lyžíc  cesnak 2 strúčiky  kečup 5 polievkových lyžíc  med 2 polievkové lyžice  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  worcestrová omáčka 2 polievkové lyžice  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

Maslo rozpustíme, nalejeme do misky, pridáme olej, očistený a prelisovaný cesnak a zvyšné ingrediencie.

2. 

Rozmiešame.

3. 

kačacie krídla 6 kusov

Kačacie krídla umyjeme.

4. 

Vložíme ich do marinády a necháme v chlade 24 hodín marinovať.

5. 

Krídla aj s marinádou preložíme na pekáč.

6. 

Zakryjeme alobalom a 45 minút pečieme.

7. 

Odokryjeme, poprevraciame...

8. 

...a asi 20 minút až polhodinu prudko dopečieme.

9. 

Krídelká môžeme podávať so zemiakovými lokšami a zeleninovou oblohou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť