svetvomne.sk

Kačacie prsia s ovocnou omáčkou

    

Mäkučké kačacie plátky v hustej ovocnej omáčke s vínom. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
brusnice sušené2polievkové lyžice
citrónová šťava2polievkové lyžice
cukor kryštálový1polievková lyžica
hrušky350gramov
jablká350gramov
kačacie prsia1200gramov
korenie biele mleté½čajovej lyžičky
korenie klinčeky celé5kusov
soľ-
voda150mililitrov
víno červené suché150mililitrov

1. 

kačacie prsia 1200 gramov  soľ

Kačacie prsia umyjeme a nakrojíme na nich kožu. Osolíme.

2. 

Položíme na horúcu panvicu kožou dolu a prudko 5 minút opekáme.

3. 

Obrátime a 5 minút opečieme z druhej strany.

4. 

Opečené a zatiahnuté mäso vložíme do rozohriatej rúry na 15 min. uvariť. Po vytiahnutí necháme chvíľu odstáť, aby sa uvoľnilo napätie v mäse a nevytiekla pri krájaní všetka šťava.

5. 

Mäso nakrájame na plátky.

6. 

jablká 350 gramov  hrušky 350 gramov  voda 150 mililitrov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky  korenie klinčeky celé 5 kusov  brusnice sušené 2 polievkové lyžice

Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Ovocie dáme do výpeku, pridáme vodu, cukor, korenie, klinčeky a brusnice. 10 minút podusíme.

7. 

víno červené suché 150 mililitrov

Prilejeme víno a dusíme ďalej 5 minút.

8. 

citrónová šťava 2 polievkové lyžice

Preložíme do hlbšej nádoby, vyberieme klinčeky a prilejeme citrónovú šťavu. Ponorným mixérom zmixujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť