svetvomne.sk

Kačacie prsia s ovocnou omáčkou

     

Mäkučké kačacie plátky v hustej ovocnej omáčke s vínom. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Brusnice sušené2polievkové lyžice
Citrónová šťava2polievkové lyžice
Cukor kryštálový1polievková lyžica
Hrušky350gramov
Jablká350gramov
Kačacie prsia1200gramov
Korenie biele mleté½čajovej lyžičky
Korenie klinčeky celé5kusov
Soľ
Voda150mililitrov
Víno červené suché150mililitrov

1. 

kačacie prsia 1200 g  soľ

Kačacie prsia umyjeme a nakrojíme na nich kožu. Osolíme.

2. 

Položíme na horúcu panvicu kožou dolu a prudko 5 minút opekáme.

3. 

Obrátime a 5 minút opečieme z druhej strany.

4. 

Opečené a zatiahnuté mäso vložíme do rozohriatej rúry na 15 min. uvariť. Po vytiahnutí necháme chvíľu odstáť, aby sa uvoľnilo napätie v mäse a nevytiekla pri krájaní všetka šťava.

5. 

Mäso nakrájame na plátky.

6. 

jablká 350 g  hrušky 350 g  voda 150 ml  cukor kryštálový 1 PL  korenie biele mleté ½ ČL  korenie klinčeky celé 5 ks  brusnice sušené 2 PL

Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Ovocie dáme do výpeku, pridáme vodu, cukor, korenie, klinčeky a brusnice. 10 minút podusíme.

7. 

víno červené suché 150 ml

Prilejeme víno a dusíme ďalej 5 minút.

8. 

citrónová šťava 2 PL

Preložíme do hlbšej nádoby, vyberieme klinčeky a prilejeme citrónovú šťavu. Ponorným mixérom zmixujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť