svetvomne.sk

Letná pečená kačica so zeleninovým šalátom

     

Jednoducho upečená kačka podávaná so sviežim letným šalátom. Je to pochúťka, vyskúšajte!

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Kačica2200gramov
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Soľ3čajové lyžičky
Voda100mililitrov
Chrumkavý zeleninový šalát

1. 

kačica 2200 g  soľ 3 ČL  voda 100 ml

Čerstvú kačicu umyjeme, zvnútra i zvonku nasolíme. Vložíme do hlbokého pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a hodinu pečieme pri 200°C. Po hodine obrátime, opäť zakryjeme a pečieme ďalšiu hodinu. Počas pečenia kačky si pripravíme dole uvedený šalát.

2. 

paprika červená mletá 1 ČL

Kačku s pekáčom vyberieme a odokryjeme. Odoberieme trochu výpeku a rozmiešame v ňom papriku. Kačku ľahko potrieme a vložíme odkrytú do rúry. Necháme 15 minút zapiecť pri teplote 250°C.

3. 

Pekáč opäť vyberieme, kačku otočíme, potrieme paprikou a necháme zapiecť z druhej strany. Upečenú kačku vyberieme na dosku, necháme ľahko vychladnúť a nožnicami na hydinu rozstriháme na porcie. Návod na porcovanie kačky nájdete tu.

4. 

Chrumkavý zeleninový šalát recept

Podľa uvedeného receptu si z kapusty, uhorky, paradajok, mrkvy a cibuľky pripravíme jednoduchý letný šalát. Je tou najskvelejšou ľahkou prílohou k mäsu v letných mesiacoch.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť