Vianočná kačka
Jemná, maslovo-medová kačka na sviatočný stôl. Podávame so zemiakovým šalátom.
recept,fotorecept,kačica,Husacie a kačacie mäso,Vianočné recepty,Bezlepkové
Husacie a kačacie mäso
Recept
1.
Mrazenú kačicu necháme cez deň rozmraziť v chladničke. Rozmrazenú alebo čerstvú kačku dobre umyjeme, nasolíme z vnútra i z vonku a necháme cez noc odpočívať v chladničke. Začneme ju piecť na druhý deň po nasolení maximálne 3 hodiny pred podávaním. Čerstvo upečená je najchutnejšia.
2. Pečenie
soľ • maslo 150 gramov • med 30 gramov
Pred samotným pečením nasolenú kačku znovu dobre umyjeme. Položíme na hlboký pekáč, povrchu opätovne posolíme, obložíme maslom, pekáč uzatvoríme a pomaly pečieme asi 2,5 hodiny (170-180°C). Počas pečenia kačku asi 2 krát obrátime. Upečenú potrieme medom rozmiešaným s výpekom a necháme prudko zapiecť do chrumkava, z každej strany asi po 15 minút.
Dobrú chuť!