svetvomne.sk

Vianočná kačka

    

Jemná, maslovo-medová kačka na sviatočný stôl. Podávame so zemiakovým šalátom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
kačica2500gramov
maslo150gramov
med30gramov
soľ0

1. 

kačica 2500 gramov  soľ

Mrazenú kačicu necháme cez deň rozmraziť v chladničke. Rozmrazenú alebo čerstvú kačku dobre umyjeme, nasolíme z vnútra i z vonku a necháme cez noc odpočívať v chladničke. Začneme ju piecť na druhý deň po nasolení maximálne 3 hodiny pred podávaním. Čerstvo upečená je najchutnejšia.

2. Pečenie

soľ  maslo 150 gramov  med 30 gramov

Pred samotným pečením nasolenú kačku znovu dobre umyjeme. Položíme na hlboký pekáč, povrchu opätovne posolíme, obložíme maslom, pekáč uzatvoríme a pomaly pečieme asi 2,5 hodiny (170-180°C). Počas pečenia kačku asi 2 krát obrátime. Upečenú potrieme medom rozmiešaným s výpekom a necháme prudko zapiecť do chrumkava, z každej strany asi po 15 minút.

Pečenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť