svetvomne.sk

Vianočná kačka

Jemná, maslovo-medová kačka na sviatočný stôl. Podávame so zemiakovým šalátom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 3 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Kačica2500gramov
Maslo150gramov
Med30gramov
Soľ

1. 

kačica 2500 g  soľ

Mrazenú kačicu necháme cez deň rozmraziť v chladničke. Rozmrazenú alebo čerstvú kačku dobre umyjeme, nasolíme z vnútra i z vonku a necháme cez noc odpočívať v chladničke. Začneme ju piecť na druhý deň po nasolení maximálne 3 hodiny pred podávaním. Čerstvo upečená je najchutnejšia.

2. Pečenie

soľ  maslo 150 g  med 30 g

Pred samotným pečením nasolenú kačku znovu dobre umyjeme. Položíme na hlboký pekáč, povrchu opätovne posolíme, obložíme maslom, pekáč uzatvoríme a pomaly pečieme asi 2,5 hodiny (170-180°C). Počas pečenia kačku asi 2 krát obrátime. Upečenú potrieme medom rozmiešaným s výpekom a necháme prudko zapiecť do chrumkava, z každej strany asi po 15 minút.

Pečenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť