RECEPTY

Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy

Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy

Klasicky pripravená kačka bez príchutí. Mäso ide ľahko od kosti, upečená koža je chrumkavá a slaná. Podávame s dusenou bielou alebo červenou kapustou a s knedľou.

recept,fotorecept,kačica,Husacie a kačacie mäso,Bezlepkové

Husacie a kačacie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

kačica2400gramov
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
soľ5polievkových lyžíc
voda2decilitre

 

Recept

1. 

kačica 2400 gramov  soľ 4 polievkové lyžice

Mrazenú kačicu necháme cez deň rozmraziť v chladničke. Rozmrazenú alebo čerstvú kačku dobre umyjeme, nasolíme z vnútra i z vonku a necháme cez noc odpočívať v chladničke. Začneme ju piecť na druhý deň po nasolení maximálne 3 hodiny pred podávaním. Čerstvo upečená je najchutnejšia.

2. Pečenie

soľ 1 polievková lyžica  voda 2 decilitre

Pred samotným pečením nasolenú kačku znovu dobre umyjeme. Položíme na hlboký pekáč, povrchu opätovne posolíme, podlejeme vodou, môžeme pridať umyté droby - srdce, pečienku, žalúdok, krk, pekáč dobre uzavrieme pokrievkou. Pečieme pri strednej teplote 60 minút.

3. 

Kačicu po hodine otočíme a zakrytú pečieme ďalej - 30 minút.

4. 

Po uplynutí uvedeného času opätovne otočíme, zakryjeme a ďalších 30 minút pečieme.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov

Po dvoch hodinách je kačica takmer upečená. Teraz ju odokryjeme potrieme mliekom a dopekáme odokrytú pri vyššom stupni teploty v rúre 15 minút. Znovu ju otočíme, potrieme mliekom na druhej strane a zapečieme druhú stranu 15 minút.

6. 

Upečenú kačicu vyberieme z rúry.

7. 

Vyložíme ju na dosku kde ju nožnicami na hydinu postriháme.

8. Porcovanie upečenej kačice

Najprv ju rozdelíme na polovice. Potom každú polovicu rozstriháme na viacej častí: oddelíme krídlo s kúskom kačacích pŕs, stehno a kačacie prsia rozdelíme na dva kúsky.

9. 

Poukladáme ju späť do pekáča v ktorom sme ju piekli, zakryjeme aby nevyschla a do podávania udržiavame v teple. Zakrytá v pekáči vydrží 20 - 30 minút teplá. Ak potrebujeme čas do podávania predĺžiť vložíme ju zakrytú do rúry v ktorej sa piekla. Rúru nezapíname. Po 20 - 30 minútach čo sme kačicu držali v pekáči teplú, rúra primerane vychladla, ale nakumulované teplo nám ďalších 30 minút kačicu udrží teplú.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť