RECEPTY

Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy

Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Klasicky pripravená kačka bez príchutí. Mäso ide ľahko od kosti, upečená koža je chrumkavá a slaná. Podávame s dusenou bielou alebo červenou kapustou a s knedľou.

recept,fotorecept,kačica,Husacie a kačacie mäso,Bezlepkové

Husacie a kačacie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

kačica2400gramov
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
soľ5polievkových lyžíc
voda2decilitre

 

Recept

1. 

kačica 2400 gramov  soľ 4 polievkové lyžice

Mrazenú kačicu necháme cez deň rozmraziť v chladničke. Rozmrazenú alebo čerstvú kačku dobre umyjeme, nasolíme z vnútra i z vonku a necháme cez noc odpočívať v chladničke. Začneme ju piecť na druhý deň po nasolení maximálne 3 hodiny pred podávaním. Čerstvo upečená je najchutnejšia.

Mrazenú kačicu necháme cez deň rozmraziť v...

2. Pečenie

soľ 1 polievková lyžica  voda 2 decilitre

Pred samotným pečením nasolenú kačku znovu dobre umyjeme. Položíme na hlboký pekáč, povrchu opätovne posolíme, podlejeme vodou, môžeme pridať umyté droby - srdce, pečienku, žalúdok, krk, pekáč dobre uzavrieme pokrievkou. Pečieme pri strednej teplote 60 minút.

Pred samotným pečením nasolenú kačku znovu...

3. 

Kačicu po hodine otočíme a zakrytú pečieme ďalej - 30 minút.

Kačicu po hodine otočíme a zakrytú pečieme...

4. 

Po uplynutí uvedeného času opätovne otočíme, zakryjeme a ďalších 30 minút pečieme.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov

Po dvoch hodinách je kačica takmer upečená. Teraz ju odokryjeme potrieme mliekom a dopekáme odokrytú pri vyššom stupni teploty v rúre 15 minút. Znovu ju otočíme, potrieme mliekom na druhej strane a zapečieme druhú stranu 15 minút.

Po dvoch hodinách je kačica takmer upečená....

6. 

Upečenú kačicu vyberieme z rúry.

Upečenú kačicu vyberieme z rúry....

7. 

Vyložíme ju na dosku kde ju nožnicami na hydinu postriháme.

Vyložíme ju na dosku kde ju nožnicami na hydinu...

8. Porcovanie upečenej kačice

Najprv ju rozdelíme na polovice. Potom každú polovicu rozstriháme na viacej častí: oddelíme krídlo s kúskom kačacích pŕs, stehno a kačacie prsia rozdelíme na dva kúsky.

Najprv ju rozdelíme na polovice. Potom každú...

9. 

Poukladáme ju späť do pekáča v ktorom sme ju piekli, zakryjeme aby nevyschla a do podávania udržiavame v teple. Zakrytá v pekáči vydrží 20 - 30 minút teplá. Ak potrebujeme čas do podávania predĺžiť vložíme ju zakrytú do rúry v ktorej sa piekla. Rúru nezapíname. Po 20 - 30 minútach čo sme kačicu držali v pekáči teplú, rúra primerane vychladla, ale nakumulované teplo nám ďalších 30 minút kačicu udrží teplú.

Poukladáme ju späť do pekáča v ktorom sme ju...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť