Hubovo-slaninkové knedlíky
Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou. Vylepšená hubovo-slaninková verzia.
recept,fotorecept,muškátový kvet,šampiňóny,bravčový bôčik údený,Knedle,Parný hrniec,Česká kuchyňa,
Knedle
Česká kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčový bôčik údený | 100 | gramov | |
korenie biele mleté | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 5 | decilitrov | |
muškátový kvet | ¼ | čajovej lyžičky | |
múka hrubá | 250 | gramov | |
pór | 80 | gramov | |
rožok biely | 6 | kusov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 3 | kusy | |
šampiňóny | 120 | gramov |
Recept
1.
rožok biely 6 kusov • mlieko polotučné 1,5% 2 decilitre • muškátový kvet ¼ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Rožky nakrájame na drobné kocky a opečieme do zlatova na 150 stupňoch približne 20 minút. Prelejeme mliekom, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať, štipku muškátového kvetu a soľ.
2.
šampiňóny 120 gramov • pór 80 gramov • bravčový bôčik údený 100 gramov • soľ • korenie biele mleté
Šampiňóny, pór (alebo cibuľku) a údený bôčik si nakrájame na drobné kúsky. Všetko osmažíme na panvičke, kým nevznikne kompaktnejšia mazľavá hmota.
3.
mlieko polotučné 1,5% 3 decilitre • vajce slepačie 3 kusy • múka hrubá 250 gramov
Z vaječných žĺtkov, mlieka a múky si vymiešame riedke cestíčko, ktoré primiešame k rožkom. Pridáme vychladnutú hubovo-slaninkovú zmes. Na záver jemne vmiešame vyšľahaný sneh z vaječných bielkov.
4.
Cesto vytvarujeme do guľatých knedlíkov a varíme na pare (v parnom hrnci) 20 - 25 minút. Je možne knedle variť aj vo vode.
Dobrú chuť!