Hubovo-slaninkové knedlíky

Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou. Vylepšená hubovo-slaninková verzia.
recept,fotorecept,muškátový kvet,šampiňóny,bravčový bôčik údený,Knedle,Parný hrniec,Česká kuchyňa,
Knedle
Česká kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčový bôčik údený | 100 361 | gramov kcal | |
korenie biele mleté | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 5 240 | decilitrov kcal | |
muškátový kvet | ¼ 7 | čajovej lyžičky kcal | |
múka hrubá | 250 873 | gramov kcal | |
pór | 80 37 | gramov kcal | |
rožok biely | 6 ?? | kusov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
šampiňóny | 120 20 | gramov kcal |
Recept
1.
rožok biely 6 kusov • mlieko polotučné 1,5% 2 decilitre • muškátový kvet ¼ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Rožky nakrájame na drobné kocky a opečieme do zlatova na 150 stupňoch približne 20 minút. Prelejeme mliekom, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať, štipku muškátového kvetu a soľ.

2.
šampiňóny 120 gramov • pór 80 gramov • bravčový bôčik údený 100 gramov • soľ • korenie biele mleté
Šampiňóny, pór (alebo cibuľku) a údený bôčik si nakrájame na drobné kúsky. Všetko osmažíme na panvičke, kým nevznikne kompaktnejšia mazľavá hmota.

3.
mlieko polotučné 1,5% 3 decilitre • vajce slepačie 3 kusy • múka hrubá 250 gramov
Z vaječných žĺtkov, mlieka a múky si vymiešame riedke cestíčko, ktoré primiešame k rožkom. Pridáme vychladnutú hubovo-slaninkovú zmes. Na záver jemne vmiešame vyšľahaný sneh z vaječných bielkov.

4.
Cesto vytvarujeme do guľatých knedlíkov a varíme na pare (v parnom hrnci) 20 - 25 minút. Je možne knedle variť aj vo vode.

Dobrú chuť!