svetvomne.sk

Hubovo-slaninkové knedlíky

Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou. Vylepšená hubovo-slaninková verzia.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Bravčový bôčik údený100gramov
Korenie biele mletég
Mlieko polotučné 1,5%5decilitrov
Muškátový kvet¼čajovej lyžičky
Múka hrubá250gramov
Pór80gramov
Rožok biely6kusov
Soľ½čajovej lyžičky
Soľg
Vajce slepačie3kusy
Šampiňóny120gramov

1. 

rožok biely 6 ks  mlieko polotučné 1,5% 2 dl  muškátový kvet ¼ ČL  soľ ½ ČL

Rožky nakrájame na drobné kocky a opečieme do zlatova na 150 stupňoch približne 20 minút. Prelejeme mliekom, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať, štipku muškátového kvetu a soľ.

2. 

šampiňóny 120 g  pór 80 g  bravčový bôčik údený 100 g  soľ  korenie biele mleté

Šampiňóny, pór (alebo cibuľku) a údený bôčik si nakrájame na drobné kúsky. Všetko osmažíme na panvičke, kým nevznikne kompaktnejšia mazľavá hmota.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 3 dl  vajce slepačie 3 ks  múka hrubá 250 g

Z vaječných žĺtkov, mlieka a múky si vymiešame riedke cestíčko, ktoré primiešame k rožkom. Pridáme vychladnutú hubovo-slaninkovú zmes. Na záver jemne vmiešame vyšľahaný sneh z vaječných bielkov.

4. 

Cesto vytvarujeme do guľatých knedlíkov a varíme na pare (v parnom hrnci) 20 - 25 minút. Je možne knedle variť aj vo vode.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť