RECEPTY

Hubovo-slaninkové knedlíky

Hubovo-slaninkové knedlíky

Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou. Vylepšená hubovo-slaninková verzia.

recept,fotorecept,muškátový kvet,šampiňóny,bravčový bôčik údený,Knedle,Parný hrniec,Česká kuchyňa,

Knedle

Česká kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčový bôčik údený100gramov
korenie biele mleté-
mlieko polotučné 1,5%5decilitrov
muškátový kvet¼čajovej lyžičky
múka hrubá250gramov
pór80gramov
rožok biely6kusov
soľ½čajovej lyžičky
soľ-
vajce slepačie3kusy
šampiňóny120gramov

 

Recept

1. 

rožok biely 6 kusov  mlieko polotučné 1,5% 2 decilitre  muškátový kvet ¼ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Rožky nakrájame na drobné kocky a opečieme do zlatova na 150 stupňoch približne 20 minút. Prelejeme mliekom, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať, štipku muškátového kvetu a soľ.

2. 

šampiňóny 120 gramov  pór 80 gramov  bravčový bôčik údený 100 gramov  soľ  korenie biele mleté

Šampiňóny, pór (alebo cibuľku) a údený bôčik si nakrájame na drobné kúsky. Všetko osmažíme na panvičke, kým nevznikne kompaktnejšia mazľavá hmota.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 3 decilitre  vajce slepačie 3 kusy  múka hrubá 250 gramov

Z vaječných žĺtkov, mlieka a múky si vymiešame riedke cestíčko, ktoré primiešame k rožkom. Pridáme vychladnutú hubovo-slaninkovú zmes. Na záver jemne vmiešame vyšľahaný sneh z vaječných bielkov.

4. 

Cesto vytvarujeme do guľatých knedlíkov a varíme na pare (v parnom hrnci) 20 - 25 minút. Je možne knedle variť aj vo vode.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies