svetvomne.sk

Sviečková na smotane

Sviečková na smotane

    

Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.

recept,fotorecept,hovädzie stehno,slanina prerastená,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Hovädzie mäso,Česká kuchyňa

Hovädzie mäso

Česká kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

3 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

cibuľa 150 gramov  mrkva 300 gramov  petržlen 200 gramov  zeler 150 gramov

Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame.

2. 

hovädzie stehno 800 gramov  slanina prerastená 200 gramov

Hovädzie mäso prekrojíme na polovicu a prešpikujme časťou slaniny.

3. 

olej slnečnicový

Pripravené mäso opečieme zo všetkých strán na oleji.

4. 

voda 300 mililitrov  soľ 2 čajové lyžičky  korenie nové - pimentovník pravý 5 kusov  korenie čierne celé 10 kusov  bobkový list 6 kusov

Vo vode vyvaríme korenia a bobkový list. Vmiešame soľ.

5. 

cukor kryštálový 1 polievková lyžica  horčica plnotučná 1 polievková lyžica

V hrnci vyškvaríme slaninu ktorá nám zostala po prešpikovaní mäsa. Oškvarky vyberieme, na masť pridáme cibuľu a orestujeme. Prisypeme cukor a primiešame horčicu, necháme chvíľu skaramelizovať.

6. 

ocot 2 polievkové lyžice  citrónová šťava 2 polievkové lyžice  voda 100 mililitrov

Primiešame zeleninu, prilejeme ocot a citrónovú šťavu. Môžeme pridať i trochu postrúhanej citrónovej kôry z chemicky neošetreného citróna. Premiešame, prilejeme vodu a necháme dusiť 15 minút pod pokrievkou.

7. 

Do zeleniny vložíme mäso a zalejeme pripravenou, precedenou slanou vodou v ktorej sme vyvarili korenie. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa (asi 1,5-2 hodiny). Podľa potreby prilievame vodu, mala by byť asi do výšky polovice mäsa.

8. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  múka hladká 30 gramov

Mäkké mäso vyberieme. V mlieku rozmiešame smotanu s múkou. Prilejeme do zeleniny, prevaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti dosolíme, docukríme, prípadne dokyselíme.

9. 

Karlovarské toastové knedličky recept

Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s knedľou.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

Karlovarské toastové knedličky recept-
bobkový list6kusov
cibuľa150gramov
citrónová šťava2polievkové lyžice
cukor kryštálový1polievková lyžica
horčica plnotučná1polievková lyžica
hovädzie stehno800gramov
korenie nové - pimentovník pravý5kusov
korenie čierne celé10kusov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
mrkva300gramov
múka hladká30gramov
ocot2polievkové lyžice
olej slnečnicový-
petržlen200gramov
slanina prerastená200gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
soľ2čajové lyžičky
voda400mililitrov
zeler150gramov

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť