RECEPTY

Sviečková na smotane

Sviečková na smotane

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.

recept,fotorecept,hovädzie stehno,slanina prerastená,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Hovädzie mäso,Česká kuchyňa

Hovädzie mäso

Česká kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

3 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

Karlovarské toastové knedličky recept

0

??

kcal

bobkový list

6

??

kusov

kcal

cibuľa

150

66

gramov

kcal

citrónová šťava

2

??

polievkové lyžice

kcal

cukor kryštálový

1

61

polievková lyžica

kcal

horčica plnotučná

1

19

polievková lyžica

kcal

hovädzie stehno

800

??

gramov

kcal

korenie nové - pimentovník pravý

5

??

kusov

kcal

korenie čierne celé

10

??

kusov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

100

48

mililitrov

kcal

mrkva

300

135

gramov

kcal

múka hladká

30

105

gramov

kcal

ocot

2

13

polievkové lyžice

kcal

olej slnečnicový

0

??

kcal

petržlen

200

126

gramov

kcal

slanina prerastená

200

??

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

200

622

mililitrov

kcal

soľ

2

0

čajové lyžičky

kcal

voda

400

884

mililitrov

kcal

zeler

150

75

gramov

kcal

 

Recept

1. 

cibuľa 150 gramov  mrkva 300 gramov  petržlen 200 gramov  zeler 150 gramov

Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame.

Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Zeleninu...

2. 

hovädzie stehno 800 gramov  slanina prerastená 200 gramov

Hovädzie mäso prekrojíme na polovicu a prešpikujme časťou slaniny.

Hovädzie mäso prekrojíme na polovicu a...

3. 

olej slnečnicový

Pripravené mäso opečieme zo všetkých strán na oleji.

Pripravené mäso opečieme zo všetkých strán...

4. 

voda 300 mililitrov  soľ 2 čajové lyžičky  korenie nové - pimentovník pravý 5 kusov  korenie čierne celé 10 kusov  bobkový list 6 kusov

Vo vode vyvaríme korenia a bobkový list. Vmiešame soľ.

Vo vode vyvaríme korenia a bobkový list....

5. 

cukor kryštálový 1 polievková lyžica  horčica plnotučná 1 polievková lyžica

V hrnci vyškvaríme slaninu ktorá nám zostala po prešpikovaní mäsa. Oškvarky vyberieme, na masť pridáme cibuľu a orestujeme. Prisypeme cukor a primiešame horčicu, necháme chvíľu skaramelizovať.

V hrnci vyškvaríme slaninu ktorá nám zostala...

6. 

ocot 2 polievkové lyžice  citrónová šťava 2 polievkové lyžice  voda 100 mililitrov

Primiešame zeleninu, prilejeme ocot a citrónovú šťavu. Môžeme pridať i trochu postrúhanej citrónovej kôry z chemicky neošetreného citróna. Premiešame, prilejeme vodu a necháme dusiť 15 minút pod pokrievkou.

Primiešame zeleninu, prilejeme ocot a citrónovú...

7. 

Do zeleniny vložíme mäso a zalejeme pripravenou, precedenou slanou vodou v ktorej sme vyvarili korenie. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa (asi 1,5-2 hodiny). Podľa potreby prilievame vodu, mala by byť asi do výšky polovice mäsa.

Do zeleniny vložíme mäso a zalejeme...

8. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  múka hladká 30 gramov

Mäkké mäso vyberieme. V mlieku rozmiešame smotanu s múkou. Prilejeme do zeleniny, prevaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti dosolíme, docukríme, prípadne dokyselíme.

Mäkké mäso vyberieme. V mlieku rozmiešame...

9. 

Karlovarské toastové knedličky recept

Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s knedľou.

Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť