Jemná parená knedľa
![Jemná parená knedľa](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000537/img_sk_4x3/jemna-parena-knedla_00180.jpg)
recept,fotorecept,droždie čerstvé,mlieko polotučné 1,5%,múka polohrubá,Knedle
Knedle
Kategórie
Knedle ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 | mililitrov | |
múka polohrubá | 260 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | ½ | kusu | |
voda | 0.05 | litra |
Recept
1. Príprava kvásku
droždie čerstvé 20 gramov • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
Do vlažného mlieka s troškou cukru rozdrobíme droždie a necháme ho napučať.
![Do vlažného mlieka s troškou cukru rozdrobíme...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000537/small/parene-buchty-kvasok.jpg?mtime=1728668127)
2. Príprava cesta
múka polohrubá 260 gramov • vajce slepačie ½ kusu • soľ ½ čajovej lyžičky • voda 0.05 litra
Do misky dáme múku, soľ, vajce, vlažnú vodu a prilejeme kvások. Rukou miesime cesto, pokiaľ sa prestane lepiť. Ak je cesto veľmi husté prilejeme trochu vody. Poprášime trochou múky a odložíme prikryté na 30 minút na teplé miesto vykysnúť.
![Do misky dáme múku, soľ, vajce, vlažnú vodu a...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000537/small/2012-11-28-690.jpg?mtime=1728668116)
3.
Po vykysnutí cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, upravíme do tvaru knedle.
![Po vykysnutí cesto vyklopíme na pomúčenú...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000537/small/2012-11-28-691.jpg?mtime=1728668117)
4. Parenie knedle
Paríme 20 minút.
![Paríme 20 minút....](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000537/small/2012-11-28-700.jpg?mtime=1728668117)
![Po uparení knedľu jemne natrieme olejom, aby...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000537/small/2012-11-28-704.jpg?mtime=1728668118)
Dobrú chuť!