Jemná parená knedľa

recept,fotorecept,droždie čerstvé,mlieko polotučné 1,5%,múka polohrubá,Knedle
Knedle
Kategórie
Knedle ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
droždie čerstvé | 20 21 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 260 926 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | ½ 44 | kusu kcal | |
voda | 0.05 0 | litra kcal |
Recept
1. Príprava kvásku
droždie čerstvé 20 gramov • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
Do vlažného mlieka s troškou cukru rozdrobíme droždie a necháme ho napučať.

2. Príprava cesta
múka polohrubá 260 gramov • vajce slepačie ½ kusu • soľ ½ čajovej lyžičky • voda 0.05 litra
Do misky dáme múku, soľ, vajce, vlažnú vodu a prilejeme kvások. Rukou miesime cesto, pokiaľ sa prestane lepiť. Ak je cesto veľmi husté prilejeme trochu vody. Poprášime trochou múky a odložíme prikryté na 30 minút na teplé miesto vykysnúť.

3.
Po vykysnutí cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, upravíme do tvaru knedle.

4. Parenie knedle
Paríme 20 minút.


Dobrú chuť!