RECEPTY

Veľkonočný vrkoč

Veľkonočný vrkoč

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jemný kysnutý koláč plný chutných plniek.

recept,fotorecept,droždie čerstvé,múka hladká,múka polohrubá,krém orieškovo-kakaový,orechy vlašské,Koláče,Veľkonočné

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový100gramov
cukor práškový3polievkové lyžice
cukor práškový70gramov
droždie čerstvé42gramov
krém orieškovo-kakaový250gramov
mak mletý150gramov
maslo150gramov
mlieko polotučné 1,5%2decilitre
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
múka hladká250gramov
múka polohrubá250gramov
orechy vlašské100gramov
soľ-
vajce slepačie1kus
voda2polievkové lyžice

 

Recept

1. Príprava cesta

droždie čerstvé 42 gramov  mlieko polotučné 1,5% 2 decilitre  múka hladká 250 gramov  múka polohrubá 250 gramov  cukor práškový 70 gramov  soľ  vajce slepačie 1 kus  maslo 150 gramov

Mlieko trochu zohrejeme, nalejeme do rozdrobených kvasníc, pridáme 1 čajovú lyžičku cukru a 1 čajovú lyžičku múky a necháme vzísť kvások. Do hlbšej nádoby nasypeme obe múky, pridáme cukor, štipku soli, vajce a roztopené maslo. Pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.

Mlieko trochu zohrejeme, nalejeme do rozdrobených...

2. Príprava plniek

krém orieškovo-kakaový 250 gramov  mak mletý 150 gramov  mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov  cukor kryštálový 100 gramov  orechy vlašské 100 gramov

Orieškovo - nugátový krém: hotový výrobok. Maková plnka: mak zomelieme (najľahšie v mlynčeku na kávu). Mlieko privedieme do varu a vlejeme do maku, zamiešame. Pridáme cukor a znovu dobre vymiešame. Orechy: nožom na doske nasekáme.

Orieškovo - nugátový krém: hotový výrobok....

3. Plnenie cesta

Cesto rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Cesto je jemné a krehké, preto s ním pracujeme opatrne aby sa netrhalo. Po dĺžke ho prekrojíme na polovice.

Cesto rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske do...

4. 

Na jednu polovicu rozotrieme makovú plnku. Na druhú polovicu orieškovo - nugátový krém ktorý posypeme orechmi.

Na jednu polovicu rozotrieme makovú plnku. Na...

5. 

Okraje každého cesta zvlášť spojíme tak, aby nám vznikli dva samostané obdĺžniky.

Okraje každého cesta zvlášť spojíme tak, aby...

6. 

Opatrným prekladaním plnených ciest vytvoríme jednoduchý vrkoč.

Opatrným prekladaním plnených ciest vytvoríme...

7. Pečenie

voda 2 polievkové lyžice  cukor práškový 3 polievkové lyžice

Vrkoč preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Na vrchnej časti ho jemne nožíkom na niekoľkých miestach narežeme. Vo vode rozpustíme cukor a týmto roztokom potrieme koláč pred pečením.

Vrkoč preložíme na plech vyložený papierom na...

8. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175 °C cca 40 minút. Po vychladnutí koláč uskladníme v uzatvorenej nádobe, aby neoschol.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175 °C...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť