Orechové judáše
Obľúbené veľkonočné pečivo - ponúkame recept s orechmi.
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,múka polohrubá,múka polohrubá,maslo,orechy vlašské,Koláče,Veľkonočné
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
cukor kryštálový | - | ||
cukor práškový | 80 | gramov | |
droždie čerstvé | 15 | gramov | |
maslo | 80 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 | mililitrov | |
múka polohrubá | 1 | čajová lyžička | |
múka polohrubá | 300 | gramov | |
orechy vlašské | 60 | gramov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • múka polohrubá 1 čajová lyžička • droždie čerstvé 15 gramov • múka polohrubá 300 gramov • cukor práškový 80 gramov • maslo 80 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ • orechy vlašské 60 gramov
Do vlažného mlieka nasypeme lyžičku cukru, múky a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múku, cukor, pridáme roztopené maslo, vajce, štipku soli a 40 g z najemno nasekaných orechov.
2.
Prilejeme kvások a vymiesime cesto.
3.
Zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
4.
Z cesta vytvoríme 10 kusov rovnakých guľôčok. Z každej ušúľame valček a stočíme do vrkoča, špirály alebo zauzľujeme.
5.
vajce slepačie 1 kus
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočných odstupoch. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
7.
Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!