svetvomne.sk

Orechové judáše

    

Obľúbené veľkonočné pečivo - ponúkame recept s orechmi.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka polohrubá 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 15 gramov  múka polohrubá 300 gramov  cukor práškový 80 gramov  maslo 80 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ  orechy vlašské 60 gramov

Do vlažného mlieka nasypeme lyžičku cukru, múky a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múku, cukor, pridáme roztopené maslo, vajce, štipku soli a 40 g z najemno nasekaných orechov.

2. 

Prilejeme kvások a vymiesime cesto.

3. 

Zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

4. 

Z cesta vytvoríme 10 kusov rovnakých guľôčok. Z každej ušúľame valček a stočíme do vrkoča, špirály alebo zauzľujeme.

5. 

vajce slepačie 1 kus

Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočných odstupoch. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.

6. 

cukor kryštálový

Posypeme cukrom a zvyškom orechov. Necháme 15 minút podkysnúť.

7. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť