Veľkonočný baranček
Tradičný symbol Veľkonočných sviatkov, ktorý poteší nie len vaše chuťové zmysly.
recept,fotorecept,maslo,maslo,mlieko sladené zahustené (kondenzované),Zákusky,Slovenská kuchyňa,Veľkonočné
Zákusky
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 300 | gramov | |
cukor vanilkový | 1 | kus | |
hrozienka | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 1 | kus | |
maslo | - | ||
maslo | 200 | gramov | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 1 | kus | |
múka polohrubá | 300 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 150 | mililitrov | |
poleva cukrárska čokoládová | - | ||
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
1. Príprava cesta
vajce slepačie 4 kusy • cukor kryštálový 300 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 kus • múka polohrubá 300 gramov • cukor vanilkový 1 kus • olej slnečnicový 150 mililitrov • hrozienka
Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtka rozšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridáme vodu a polohrubú muku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva, potom postupne pridávame olej. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a pomaly zmes premiešame. Do cesta môžeme pridať hrozienka.
2.
Formu na barančeka poriadne vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou.Nalejeme do nej do 3/4 cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 30-40 minút. Formu necháme vychladnúť a barančeka vyklopíme.
3. Príprava krému
mlieko sladené zahustené (kondenzované) 1 kus • maslo 200 gramov • poleva cukrárska čokoládová
Sladené kondenzované mlieko varíme ponorené vo vode, v zavretej konzerve asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Maslo alebo rastlinný tuk vymiešame do penista a postupne doň vmiešame vychladnuté mlieko z konzervy. Zdobíme cukrárskym vrecúškom. Oči, noštek a pusu vytvarujeme pomocou špáradla namočeného v roztopenej čokoláde a okolo krku uviažeme mašľu.
Dobrú chuť!