Nanukové rezy

Ponúkame recept na veľmi obľúbený krémový zákusok. Nanukové rezy či nanukové kocky? Je len na vás koľko porcií potrebujete nakrájať:)
recept,fotorecept,orechy vlašské,maslo,maslo,čokoláda na varenie 55%,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 30 121 | gramov kcal | |
cukor práškový | 200 776 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1.5 6 | čajovej lyžičky kcal | |
káva čierna instantná | 1 15 | čajová lyžička kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 750 360 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 90 313 | gramov kcal | |
múka hrubá | 100 349 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 80 285 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
orechy vlašské | 100 674 | gramov kcal | |
tuk stužený - margarín | 30 259 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 150 752 | gramov kcal |
Recept
1.
voda 50 mililitrov • káva čierna instantná 1 čajová lyžička
Horúcou vodou zalejeme kávu a necháme vychladnúť.


3.
múka polohrubá 80 gramov • múka hrubá 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1.5 čajovej lyžičky
Múky zmiešame s kypriacim práškom.


5.
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 100 gramov
Vaječné žĺtka vymiešame s cukrom a primiešame vychladenú kávu.

6.
Primiešame orechy,...

7.
...pripravené múky...

8.
...a sneh z bielkov.

9.
Cesto vylejeme na plech (25 x 38 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou. Pečieme v rozohriatej rúre 15 minút pri teplote 180°C.

10.
mlieko polotučné 1,5% 750 mililitrov • cukor kryštálový 30 gramov • múka hladká 90 gramov
V mlieku rozmiešame múku a cukor, uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.


12.
Hladký krém rovnomerne rozotrieme na upečený korpus. Necháme stuhnúť v chlade.

13.
čokoláda na varenie 55% 150 gramov • tuk stužený - margarín 30 gramov
Čokoládu so stuženým tukom na polevy necháme roztopiť v horúcom vodnom kúpeli.

14.
Čokoládovú polevu rozotrieme na stuhnutý krém.

15.
Pred podávaním nakrájame. Ak nám čokoládová poleva veľmi stuhla, krájame ju ostrím nožom, ktorý si nahrievame v horúcej vode. Nôž po vybratí z vody utrieme a jemne ponakrajujeme polevu. Po opätovnom stuhnutí nakrojenej polevy dokrojíme rezy.

16.
Zákusky sú najchutnejšie dôkladne zachladené.

Dobrú chuť!