RECEPTY

Nanukové rezy

Nanukové rezy

Ponúkame recept na veľmi obľúbený krémový zákusok. Nanukové rezy či nanukové kocky? Je len na vás koľko porcií potrebujete nakrájať:)

recept,fotorecept,orechy vlašské,maslo,maslo,čokoláda na varenie 55%,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový30gramov
cukor práškový200gramov
kypriaci prášok do pečiva1.5čajovej lyžičky
káva čierna instantná1čajová lyžička
maslo-
maslo250gramov
mlieko polotučné 1,5%750mililitrov
múka hladká90gramov
múka hrubá100gramov
múka polohrubá80gramov
múka polohrubá-
orechy vlašské100gramov
tuk stužený - margarín30gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda50mililitrov
čokoláda na varenie 55%150gramov

 

Recept

1. 

voda 50 mililitrov  káva čierna instantná 1 čajová lyžička

Horúcou vodou zalejeme kávu a necháme vychladnúť.

2. 

orechy vlašské 100 gramov

Orechy pomelieme.

3. 

múka polohrubá 80 gramov  múka hrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1.5 čajovej lyžičky

Múky zmiešame s kypriacim práškom.

4. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 100 gramov

Vaječné žĺtka vymiešame s cukrom a primiešame vychladenú kávu.

6. 

Primiešame orechy,...

7. 

...pripravené múky...

8. 

...a sneh z bielkov.

9. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (25 x 38 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou. Pečieme v rozohriatej rúre 15 minút pri teplote 180°C.

10. 

mlieko polotučné 1,5% 750 mililitrov  cukor kryštálový 30 gramov  múka hladká 90 gramov

V mlieku rozmiešame múku a cukor, uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.

11. 

maslo 250 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom. Primiešame kašu.

12. 

Hladký krém rovnomerne rozotrieme na upečený korpus. Necháme stuhnúť v chlade.

13. 

čokoláda na varenie 55% 150 gramov  tuk stužený - margarín 30 gramov

Čokoládu so stuženým tukom na polevy necháme roztopiť v horúcom vodnom kúpeli.

14. 

Čokoládovú polevu rozotrieme na stuhnutý krém.

15. 

Pred podávaním nakrájame. Ak nám čokoládová poleva veľmi stuhla, krájame ju ostrím nožom, ktorý si nahrievame v horúcej vode. Nôž po vybratí z vody utrieme a jemne ponakrajujeme polevu. Po opätovnom stuhnutí nakrojenej polevy dokrojíme rezy.

16. 

Zákusky sú najchutnejšie dôkladne zachladené.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies