RECEPTY

Domáci francúzsky krémeš

Domáci francúzsky krémeš

24 kusov chutných francúzskych krémešov z našej kuchyne.

recept,fotorecept,cesto lístkové,čokoláda na varenie 55%,smotana sladká na varenie,šľahačka,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové500gramov
cukor kryštálový100gramov
cukor vanilkový40gramov
mlieko polotučné 1,5%1000mililitrov
smotana sladká na varenie2polievkové lyžice
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
čokoláda na varenie 55%200gramov
škrob kukuričný100gramov
šľahačka-

 

Recept

1. Príprava a pečenie cesta

cesto lístkové 500 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko, tak, aby nám z jedného balíčka vyšlo na 2 väčšie plechy. Cesto položíme na plech, popicháme ho vidličkou a vo vopred rozohriatej rúre upečieme.

2. Krém do krémešov

mlieko polotučné 1,5% 800 mililitrov  cukor kryštálový 100 gramov  cukor vanilkový 40 gramov  vaječný žĺtok 6 kusov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  škrob kukuričný 100 gramov

Do mlieka pridáme cukor, vanilkový cukor a uvedieme ho do varu. Vlejeme žĺtka a v mlieku rozmiešaný kukuričný škrob - maizenu. Uvaríme hustý krém.

3. Dokončenie krému

vaječný bielok 6 kusov

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pridáme ho do hotového pudingového krému a zľahka do penista zamiešame.

4. Krém na upečené cesto

Krém do krémešov rovnomerne rozotrieme po jednom z upečených lístkových ciest.

5. Čokoláda na upečené cesto

čokoláda na varenie 55% 200 gramov  smotana sladká na varenie 2 polievkové lyžice

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu do ktorej pridáme sladkú smotanu na varenie. Do hladka ju vymiešame a rovnomerne rozotrieme po druhom upečenom lístkovom ceste.

6. 

Keď začne čokoláda na ceste trochu tuhnúť pokrájame cesto na rovnaké štvorce.

7. 

Pokrájané štvorce poukladáme na cesto na ktorom máme rozotrený krém. Takto pripravené krémeše necháme v chlade stuhnúť. Po stuhnutí, najlepšie na druhý deň po upečení, rozkrájame v predznačených líniách stuhnutý krém a spodné cesto.

8. Servírujeme

šľahačka

Servírujeme bez šľahačky, alebo so šľahačkou, tak, že každý vrch krémešu - vrchné cesto s čokoládou nadvihneme a nastriekame na krém šľahačku, späť prikryjeme čokoládovým vrchom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies