Domáci francúzsky krémeš
![Domáci francúzsky krémeš](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000271/img_sk_4x3/domaci-francuzsky-kremes_00180.jpg)
24 kusov chutných francúzskych krémešov z našej kuchyne.
recept,fotorecept,cesto lístkové,čokoláda na varenie 55%,smotana sladká na varenie,šľahačka,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 | gramov | |
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor vanilkový | 40 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 1000 | mililitrov | |
smotana sladká na varenie | 2 | polievkové lyžice | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
čokoláda na varenie 55% | 200 | gramov | |
škrob kukuričný | 100 | gramov | |
šľahačka | - |
Recept
1. Príprava a pečenie cesta
cesto lístkové 500 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko, tak, aby nám z jedného balíčka vyšlo na 2 väčšie plechy. Cesto položíme na plech, popicháme ho vidličkou a vo vopred rozohriatej rúre upečieme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/upecene-listkove-cesto.jpg)
2. Krém do krémešov
mlieko polotučné 1,5% 800 mililitrov • cukor kryštálový 100 gramov • cukor vanilkový 40 gramov • vaječný žĺtok 6 kusov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • škrob kukuričný 100 gramov
Do mlieka pridáme cukor, vanilkový cukor a uvedieme ho do varu. Vlejeme žĺtka a v mlieku rozmiešaný kukuričný škrob - maizenu. Uvaríme hustý krém.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/kremesovy-krem.jpg)
3. Dokončenie krému
vaječný bielok 6 kusov
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pridáme ho do hotového pudingového krému a zľahka do penista zamiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/pridame-sneh.jpg)
4. Krém na upečené cesto
Krém do krémešov rovnomerne rozotrieme po jednom z upečených lístkových ciest.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/krem-na-ceste.jpg)
5. Čokoláda na upečené cesto
čokoláda na varenie 55% 200 gramov • smotana sladká na varenie 2 polievkové lyžice
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu do ktorej pridáme sladkú smotanu na varenie. Do hladka ju vymiešame a rovnomerne rozotrieme po druhom upečenom lístkovom ceste.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/cokolada-na-ceste.jpg)
6.
Keď začne čokoláda na ceste trochu tuhnúť pokrájame cesto na rovnaké štvorce.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/pokrajame.jpg)
7.
Pokrájané štvorce poukladáme na cesto na ktorom máme rozotrený krém. Takto pripravené krémeše necháme v chlade stuhnúť. Po stuhnutí, najlepšie na druhý deň po upečení, rozkrájame v predznačených líniách stuhnutý krém a spodné cesto.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/kremese.jpg)
8. Servírujeme
Servírujeme bez šľahačky, alebo so šľahačkou, tak, že každý vrch krémešu - vrchné cesto s čokoládou nadvihneme a nastriekame na krém šľahačku, späť prikryjeme čokoládovým vrchom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/kremes.jpg)
Dobrú chuť!