Domáci francúzsky krémeš

24 kusov chutných francúzskych krémešov z našej kuchyne.
recept,fotorecept,cesto lístkové,čokoláda na varenie 55%,smotana sladká na varenie,šľahačka,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 2000 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 100 402 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 40 145 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 1000 480 | mililitrov kcal | |
smotana sladká na varenie | 2 48 | polievkové lyžice kcal | |
vaječný bielok | 6 101 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 6 342 | kusov kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 200 1002 | gramov kcal | |
škrob kukuričný | 100 361 | gramov kcal | |
šľahačka | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Príprava a pečenie cesta
cesto lístkové 500 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko, tak, aby nám z jedného balíčka vyšlo na 2 väčšie plechy. Cesto položíme na plech, popicháme ho vidličkou a vo vopred rozohriatej rúre upečieme.

2. Krém do krémešov
mlieko polotučné 1,5% 800 mililitrov • cukor kryštálový 100 gramov • cukor vanilkový 40 gramov • vaječný žĺtok 6 kusov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • škrob kukuričný 100 gramov
Do mlieka pridáme cukor, vanilkový cukor a uvedieme ho do varu. Vlejeme žĺtka a v mlieku rozmiešaný kukuričný škrob - maizenu. Uvaríme hustý krém.

3. Dokončenie krému
vaječný bielok 6 kusov
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pridáme ho do hotového pudingového krému a zľahka do penista zamiešame.

4. Krém na upečené cesto
Krém do krémešov rovnomerne rozotrieme po jednom z upečených lístkových ciest.

5. Čokoláda na upečené cesto
čokoláda na varenie 55% 200 gramov • smotana sladká na varenie 2 polievkové lyžice
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu do ktorej pridáme sladkú smotanu na varenie. Do hladka ju vymiešame a rovnomerne rozotrieme po druhom upečenom lístkovom ceste.

6.
Keď začne čokoláda na ceste trochu tuhnúť pokrájame cesto na rovnaké štvorce.

7.
Pokrájané štvorce poukladáme na cesto na ktorom máme rozotrený krém. Takto pripravené krémeše necháme v chlade stuhnúť. Po stuhnutí, najlepšie na druhý deň po upečení, rozkrájame v predznačených líniách stuhnutý krém a spodné cesto.

8. Servírujeme
Servírujeme bez šľahačky, alebo so šľahačkou, tak, že každý vrch krémešu - vrchné cesto s čokoládou nadvihneme a nastriekame na krém šľahačku, späť prikryjeme čokoládovým vrchom.

Dobrú chuť!