RECEPTY

Domáci francúzsky krémeš

Domáci francúzsky krémeš

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

24 kusov chutných francúzskych krémešov z našej kuchyne.

recept,fotorecept,cesto lístkové,čokoláda na varenie 55%,smotana sladká na varenie,šľahačka,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové

500

2000

gramov

kcal

cukor kryštálový

100

402

gramov

kcal

cukor vanilkový

40

145

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

1000

480

mililitrov

kcal

smotana sladká na varenie

2

48

polievkové lyžice

kcal

vaječný bielok

6

101

kusov

kcal

vaječný žĺtok

6

342

kusov

kcal

čokoláda na varenie 55%

200

1002

gramov

kcal

škrob kukuričný

100

361

gramov

kcal

šľahačka

0

??

kcal

 

Recept

1. Príprava a pečenie cesta

cesto lístkové 500 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko, tak, aby nám z jedného balíčka vyšlo na 2 väčšie plechy. Cesto položíme na plech, popicháme ho vidličkou a vo vopred rozohriatej rúre upečieme.

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko, tak, aby...

2. Krém do krémešov

mlieko polotučné 1,5% 800 mililitrov  cukor kryštálový 100 gramov  cukor vanilkový 40 gramov  vaječný žĺtok 6 kusov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  škrob kukuričný 100 gramov

Do mlieka pridáme cukor, vanilkový cukor a uvedieme ho do varu. Vlejeme žĺtka a v mlieku rozmiešaný kukuričný škrob - maizenu. Uvaríme hustý krém.

Do mlieka pridáme cukor, vanilkový cukor a...

3. Dokončenie krému

vaječný bielok 6 kusov

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pridáme ho do hotového pudingového krému a zľahka do penista zamiešame.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pridáme ho do...

4. Krém na upečené cesto

Krém do krémešov rovnomerne rozotrieme po jednom z upečených lístkových ciest.

Krém do krémešov rovnomerne rozotrieme po...

5. Čokoláda na upečené cesto

čokoláda na varenie 55% 200 gramov  smotana sladká na varenie 2 polievkové lyžice

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu do ktorej pridáme sladkú smotanu na varenie. Do hladka ju vymiešame a rovnomerne rozotrieme po druhom upečenom lístkovom ceste.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu do ktorej...

6. 

Keď začne čokoláda na ceste trochu tuhnúť pokrájame cesto na rovnaké štvorce.

Keď začne čokoláda na ceste trochu tuhnúť...

7. 

Pokrájané štvorce poukladáme na cesto na ktorom máme rozotrený krém. Takto pripravené krémeše necháme v chlade stuhnúť. Po stuhnutí, najlepšie na druhý deň po upečení, rozkrájame v predznačených líniách stuhnutý krém a spodné cesto.

Pokrájané štvorce poukladáme na cesto na...

8. Servírujeme

šľahačka

Servírujeme bez šľahačky, alebo so šľahačkou, tak, že každý vrch krémešu - vrchné cesto s čokoládou nadvihneme a nastriekame na krém šľahačku, späť prikryjeme čokoládovým vrchom.

Servírujeme bez šľahačky, alebo so...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť