Makový strúhaný koláč
Obľúbený strúhaný koláč, tentokrát z makového maslového cesta s jablkami a tvarohom.
recept,fotorecept,mak mletý,tvaroh jemný hrudkovitý,jablká,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče Sezónne recepty Dezerty z jabĺk Sezóna - Jablká (jeseň) Sezóna - Jablká (zima) Jablkové koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 220 | gramov | |
jablká | 750 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | balíček | |
mak mletý | 150 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 50 | mililitrov | |
múka hladká | 300 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 30 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
tvaroh jemný hrudkovitý | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov |
Recept
1.
múka hladká 300 gramov • mak mletý 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček • maslo 250 gramov
Do misy nasypeme múku, mak a premiešame s kypriacim práškom. Pridáme zmäknuté maslo. Začneme spracovávať cesto,...


3.
Vypracované cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a uložíme na 30 minút do chladu.

4.
tvaroh jemný hrudkovitý 500 gramov • vaječný žĺtok 5 kusov
Do misy vložíme tvaroh a vaječné žĺtka.


6.
Dobre rozmiešame.



9.
Sneh pridáme do tvarohovej zmesi.


11.
Plech na pečenie 40 cm x 30 cm
Jednu polovicu cesta nahrubo nastrúhame na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne rozlejeme tvarohovú plnku.

12.
Na plnku poukladáme jablká a na jablká nastrúhame druhú polovicu cesta.

13.
Pečieme 30 minút pri teplote 170-180°C.

Dobrú chuť!