RECEPTY

Makový strúhaný koláč

Makový strúhaný koláč

Obľúbený strúhaný koláč, tentokrát z makového maslového cesta s jablkami a tvarohom.

recept,fotorecept,mak mletý,tvaroh jemný hrudkovitý,jablká,Koláče,Sezónne recepty

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový220gramov
jablká750gramov
kypriaci prášok do pečiva1balíček
mak mletý150gramov
maslo250gramov
mlieko plnotučné 3,5%50mililitrov
múka hladká300gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)30mililitrov
soľ1štipka
tvaroh jemný hrudkovitý500gramov
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov

 

Recept

1. 

múka hladká 300 gramov  mak mletý 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček  maslo 250 gramov

Do misy nasypeme múku, mak a premiešame s kypriacim práškom. Pridáme zmäknuté maslo. Začneme spracovávať cesto,...

2. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 30 mililitrov

...prilejeme do neho smotanu a prehnetieme.

3. 

Vypracované cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a uložíme na 30 minút do chladu.

4. 

tvaroh jemný hrudkovitý 500 gramov  vaječný žĺtok 5 kusov

Do misy vložíme tvaroh a vaječné žĺtka.

5. 

cukor práškový 160 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov

Pridáme mlieko a cukor.

6. 

Dobre rozmiešame.

7. 

vaječný bielok 5 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

8. 

cukor práškový 60 gramov

Zašľaháme do neho cukor.

9. 

Sneh pridáme do tvarohovej zmesi.

10. 

jablká 750 gramov

Jablká umyjeme, ošúpeme a nahrubo nastrúhame.

11. 

Plech na pečenie 40 cm x 30 cm

Jednu polovicu cesta nahrubo nastrúhame na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne rozlejeme tvarohovú plnku.

12. 

Na plnku poukladáme jablká a na jablká nastrúhame druhú polovicu cesta.

13. 

Pečieme 30 minút pri teplote 170-180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2023 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies