RECEPTY

Makový strúhaný koláč

Makový strúhaný koláč

Obľúbený strúhaný koláč, tentokrát z makového maslového cesta s jablkami a tvarohom.

recept,fotorecept,mak mletý,tvaroh jemný hrudkovitý,jablká,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový220gramov
jablká750gramov
kypriaci prášok do pečiva1balíček
mak mletý150gramov
maslo250gramov
mlieko plnotučné 3,5%50mililitrov
múka hladká300gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)30mililitrov
soľ1štipka
tvaroh jemný hrudkovitý500gramov
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov

 

Recept

1. 

múka hladká 300 gramov  mak mletý 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček  maslo 250 gramov

Do misy nasypeme múku, mak a premiešame s kypriacim práškom. Pridáme zmäknuté maslo. Začneme spracovávať cesto,...

2. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 30 mililitrov

...prilejeme do neho smotanu a prehnetieme.

3. 

Vypracované cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a uložíme na 30 minút do chladu.

4. 

tvaroh jemný hrudkovitý 500 gramov  vaječný žĺtok 5 kusov

Do misy vložíme tvaroh a vaječné žĺtka.

5. 

cukor práškový 160 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov

Pridáme mlieko a cukor.

6. 

Dobre rozmiešame.

7. 

vaječný bielok 5 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

8. 

cukor práškový 60 gramov

Zašľaháme do neho cukor.

9. 

Sneh pridáme do tvarohovej zmesi.

10. 

jablká 750 gramov

Jablká umyjeme, ošúpeme a nahrubo nastrúhame.

11. 

Plech na pečenie 40 cm x 30 cm

Jednu polovicu cesta nahrubo nastrúhame na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne rozlejeme tvarohovú plnku.

12. 

Na plnku poukladáme jablká a na jablká nastrúhame druhú polovicu cesta.

13. 

Pečieme 30 minút pri teplote 170-180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies