svetvomne.sk

Aljašská treska s karí omáčkou

    

Jednoduchá a rýchla príprava ľahkého obeda aj pre začínajúcich kuchárov. Ako prílohu som zvolil pečenú tekvicu hokkaido, ale rovnako vhodné by mohli byť aj varené zemiaky, alebo zemiaková kaša.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Aljašská treska300gramov
bazalka-
cibuľa60gramov
korenie biele mleté-
korenie karí1čajová lyžička
múka polohrubá1polievková lyžica
olej olivový2polievkové lyžice
smotana na varenie (10-12% tuku)150mililitrov
soľ-

1. Treska na prírodno

Aljašská treska 300 gramov  bazalka  korenie biele mleté  soľ

Rozmrazený filet tresky naporcujeme na tretiny a krátko osmažíme na rozpálenom oleji, len tak dlho, aby sa treska nerozpadla. Prikoreníme bazalkou, bielym korením a soľou.

Treska na prírodno

2. Kari omáčka

olej olivový 2 polievkové lyžice  cibuľa 60 gramov  múka polohrubá 1 polievková lyžica

Na panvici rozpálime olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Posypeme múkou a krátko osmažíme.

Kari omáčka

3. 

korenie karí 1 čajová lyžička  smotana na varenie (10-12% tuku) 150 mililitrov

Pridáme karí, smotanu a premiešame. Podľa potreby dorieďujeme smotanou, alebo mliekom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť