Aljašská treska s karí omáčkou
Jednoduchá a rýchla príprava ľahkého obeda aj pre začínajúcich kuchárov. Ako prílohu som zvolil pečenú tekvicu hokkaido, ale rovnako vhodné by mohli byť aj varené zemiaky, alebo zemiaková kaša.
recept,fotorecept,Aljašská treska,korenie karí,smotana na varenie (10-12% tuku),Hlavné jedlá z rýb
Hlavné jedlá z rýb
Kategórie
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
Aljašská treska | 300 | gramov | |
bazalka | - | ||
cibuľa | 60 | gramov | |
korenie biele mleté | - | ||
korenie karí | 1 | čajová lyžička | |
múka polohrubá | 1 | polievková lyžica | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
smotana na varenie (10-12% tuku) | 150 | mililitrov | |
soľ | - |
Recept
1. Treska na prírodno
Aljašská treska 300 gramov • bazalka • korenie biele mleté • soľ
Rozmrazený filet tresky naporcujeme na tretiny a krátko osmažíme na rozpálenom oleji, len tak dlho, aby sa treska nerozpadla. Prikoreníme bazalkou, bielym korením a soľou.
2. Kari omáčka
olej olivový 2 polievkové lyžice • cibuľa 60 gramov • múka polohrubá 1 polievková lyžica
Na panvici rozpálime olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Posypeme múkou a krátko osmažíme.
3.
korenie karí 1 čajová lyžička • smotana na varenie (10-12% tuku) 150 mililitrov
Pridáme karí, smotanu a premiešame. Podľa potreby dorieďujeme smotanou, alebo mliekom.
Dobrú chuť!