svetvomne.sk

Treska v snehovom cestíčku

    

Vyprážaná ryba v chutnom nadýchanom cestíčku.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Aljašská treska600gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%80mililitrov
múka hladká100gramov
olej repkový-
paprika červená mletá štipľavá½čajovej lyžičky
soľ½čajovej lyžičky
soľ-
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy
worcestrová omáčka15mililitrov

1. 

múka hladká 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 80 mililitrov  vaječný žĺtok 2 kusy  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá štipľavá ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Z uvedených ingrediencií vymiešame hladké cesto.

2. 

worcestrová omáčka 15 mililitrov

Vmiešame omáčku...

3. 

vaječný bielok 2 kusy

...a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

4. 

Aljašská treska 600 gramov  soľ

Porcie rozmrazenej alebo čerstvej tresky osolíme. Namočíme do cestíčka...

5. 

olej repkový

...a vložíme do horúceho oleja.

6. 

Z oboch strán vypražíme...

7. 

... a necháme na papierovom obrúsku odsať prebytočný olej.

8. 

Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť