svetvomne.sk

Treska v snehovom cestíčku

Vyprážaná ryba v chutnom nadýchanom cestíčku.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Aljašská treska600gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%80mililitrov
Múka hladká100gramov
Olej repkový
Paprika červená mletá štipľavá½čajovej lyžičky
Soľ½čajovej lyžičky
Soľ
Vaječný bielok2kusy
Vaječný žĺtok2kusy
Worcestrová omáčka15mililitrov

1. 

múka hladká 100 g  mlieko polotučné 1,5% 80 ml  vaječný žĺtok 2 ks  korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá štipľavá ½ ČL  soľ ½ ČL

Z uvedených ingrediencií vymiešame hladké cesto.

2. 

worcestrová omáčka 15 ml

Vmiešame omáčku...

3. 

vaječný bielok 2 ks

...a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

4. 

Aljašská treska 600 g  soľ

Porcie rozmrazenej alebo čerstvej tresky osolíme. Namočíme do cestíčka...

5. 

olej repkový

...a vložíme do horúceho oleja.

6. 

Z oboch strán vypražíme...

7. 

... a necháme na papierovom obrúsku odsať prebytočný olej.

8. 

Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť