svetvomne.sk

Treska na taliansky spôsob

    

Treska obsahujúca málo ortuti je výborným zdrojom omega-3 mastných kyselín a bielkovín.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Aljašská treska300gramov
bazalka1polievková lyžica
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
olej olivový-
soľ1čajová lyžička
strúhanka70gramov
syr Pecorino50gramov

1. 

Aljašská treska 300 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Rúru vyhrejeme na 230°C. Do hlbokého taniera nalejeme mlieko a ponoríme doň rybu.

2. 

strúhanka 70 gramov  syr Pecorino 50 gramov  bazalka 1 polievková lyžica  soľ 1 čajová lyžička

V plytkom tanieri zmiešame strúhanku s najemno nastrúhaným syrom, sušenou bazalkou a soľou. V tejto zmesi dôkladne obalíme v mlieku namočenú rybu. Strúhankovú zmes zľahka popritláčame, aby neopadávala.

3. 

olej olivový

Menší pekáč pokvapkáme olejom, položíme naň ryby a pečieme asi 15 minút do chrumkava.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť