Treska na taliansky spôsob
Treska obsahujúca málo ortuti je výborným zdrojom omega-3 mastných kyselín a bielkovín.
recept,fotorecept,Aljašská treska,syr Pecorino,bazalka,Hlavné jedlá z rýb
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
Aljašská treska | 300 | gramov | |
bazalka | 1 | polievková lyžica | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
olej olivový | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | 70 | gramov | |
syr Pecorino | 50 | gramov |
Recept
1.
Aljašská treska 300 gramov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
Rúru vyhrejeme na 230°C. Do hlbokého taniera nalejeme mlieko a ponoríme doň rybu.
2.
strúhanka 70 gramov • syr Pecorino 50 gramov • bazalka 1 polievková lyžica • soľ 1 čajová lyžička
V plytkom tanieri zmiešame strúhanku s najemno nastrúhaným syrom, sušenou bazalkou a soľou. V tejto zmesi dôkladne obalíme v mlieku namočenú rybu. Strúhankovú zmes zľahka popritláčame, aby neopadávala.
3.
Menší pekáč pokvapkáme olejom, položíme naň ryby a pečieme asi 15 minút do chrumkava.
Dobrú chuť!