svetvomne.sk

Treska s holandskou omáčkou

    

Ľahké osviežujúce jedlo podávané s čerstvým špenátom na cesnaku.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. Príprava špenátu

olej olivový 1.5 polievkovej lyžice  cesnak 2 s

V panvici si na oleji zľahka osmažíme na drobno nakrájaný cesnak.

Príprava špenátu

2. 

špenát čerstvý listový 1 kilogram

Pridáme umyté listy čerstvého špenátu a ten za príležitostného premiešavania a otáčania tiež tepelne spracujeme.

3. 

Špenát pečením stratí väčšinu objemu a má príjme jemnú cesnakovú príchuť.

4. Holandská omáčka

maslo 125 gramov  vaječný žĺtok 3 kusy  citrónová šťava ½ kusu  soľ  korenie biele mleté

Nad parou si rozpustíme maslo. Prišľaháme vaječné žĺtka a citrónovú šťavu z polky citrónu. Odstavíme a dochutíme soľou a mletým bielym korením.

Holandská omáčka

5. Smaženie tresky

Aljašská treska 500 gramov  olej olivový 1 polievková lyžica  soľ  korenie čierne mleté

Tresku si rozmrazíme a osušíme ju papierovou utierkou. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pár minút opečieme na panvici z oboch strán.

Smaženie tresky

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť