Treska s holandskou omáčkou
Ľahké osviežujúce jedlo podávané s čerstvým špenátom na cesnaku.
recept,fotorecept,špenát čerstvý listový,vaječný žĺtok,citrónová šťava,Aljašská treska,Hlavné jedlá z rýb,,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
Aljašská treska | 500 | gramov | |
cesnak | 2 | ||
citrónová šťava | ½ | kusu | |
korenie biele mleté | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
maslo | 125 | gramov | |
olej olivový | 2.5 | polievkovej lyžice | |
soľ | 0 | ||
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
špenát čerstvý listový | 1 | kilogram |
Recept
1. Príprava špenátu
olej olivový 1.5 polievkovej lyžice • cesnak 2 s
V panvici si na oleji zľahka osmažíme na drobno nakrájaný cesnak.
2.
špenát čerstvý listový 1 kilogram
Pridáme umyté listy čerstvého špenátu a ten za príležitostného premiešavania a otáčania tiež tepelne spracujeme.
3.
Špenát pečením stratí väčšinu objemu a má príjme jemnú cesnakovú príchuť.
4. Holandská omáčka
maslo 125 gramov • vaječný žĺtok 3 kusy • citrónová šťava ½ kusu • soľ • korenie biele mleté
Nad parou si rozpustíme maslo. Prišľaháme vaječné žĺtka a citrónovú šťavu z polky citrónu. Odstavíme a dochutíme soľou a mletým bielym korením.
5. Smaženie tresky
Aljašská treska 500 gramov • olej olivový 1 polievková lyžica • soľ • korenie čierne mleté
Tresku si rozmrazíme a osušíme ju papierovou utierkou. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pár minút opečieme na panvici z oboch strán.
Dobrú chuť!