svetvomne.sk

Šalát so špenátovými listami

     

Recept na prípravu chutného a ľahkého šalátu z čerstvých špenátových lístkov, baklažánu a papriky.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Baklažán200gramov
Cesnak2strúčiky
Korenie čierne mleté
Olej olivový6polievkových lyžíc
Olej sezamový1polievková lyžica
Paprika červená1kus
Špenát čerstvý listový200gramov
Šunka schwarzwaldská40gramov

1. 

baklažán 200 g

Baklažán si nakrájame na krátke hranolky.

2. 

paprika červená 1 ks

Papriku tiež nakrájame.

3. 

olej olivový 4 PL  korenie čierne mleté

Okoreníme a opekáme spolu na oleji.

4. 

šunka schwarzwaldská 40 g  cesnak 2 strúčiky  olej olivový 2 PL

Šunku nakrájame na prúžky a s cesnakom osmažíme do chrumkava na slabšom ohreve.

5. Servírovanie

špenát čerstvý listový 200 g  olej sezamový 1 PL

Na tanier uložíme špenátové listy a pokvapkáme olejom. Pridáme zmes baklažánu s paprikou a na vrch chrumkavú šunku s do zlatova opečeným cesnakom.

Servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť