svetvomne.sk

Šalát so špenátovými listami

    

Recept na prípravu chutného a ľahkého šalátu z čerstvých špenátových lístkov, baklažánu a papriky.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
baklažán200gramov
cesnak2strúčiky
korenie čierne mleté-
olej olivový6polievkových lyžíc
olej sezamový1polievková lyžica
paprika červená1kus
špenát čerstvý listový200gramov
šunka schwarzwaldská40gramov

1. 

baklažán 200 gramov

Baklažán si nakrájame na krátke hranolky.

2. 

paprika červená 1 kus

Papriku tiež nakrájame.

3. 

olej olivový 4 polievkové lyžice  korenie čierne mleté

Okoreníme a opekáme spolu na oleji.

4. 

šunka schwarzwaldská 40 gramov  cesnak 2 strúčiky  olej olivový 2 polievkové lyžice

Šunku nakrájame na prúžky a s cesnakom osmažíme do chrumkava na slabšom ohreve.

5. Servírovanie

špenát čerstvý listový 200 gramov  olej sezamový 1 polievková lyžica

Na tanier uložíme špenátové listy a pokvapkáme olejom. Pridáme zmes baklažánu s paprikou a na vrch chrumkavú šunku s do zlatova opečeným cesnakom.

Servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť