Ryžový šalát s tuniakom
Jednoduchý návod na prípravu chutného šalátiku, ktorého základom je netradične ryža.
recept,fotorecept,ryža,fazuľové struky zelené mrazené,tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji,jogurt biely,Zeleninové šaláty,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | ½ | kusu | |
citrónová šťava | ½ | kusu | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
fazuľové struky zelené mrazené | 200 | gramov | |
jogurt biely | 100 | mililitrov | |
korenie čierne mleté | - | ||
olej slnečnicový | 1 | polievková lyžica | |
paradajky | 2 | kusy | |
ryža | - | ||
soľ | - | ||
tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji | 140 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
1.
ryža • olej slnečnicový 1 polievková lyžica • fazuľové struky zelené mrazené 200 gramov • vajce slepačie 4 kusy
Opražíme ryžu (1/2 šálky) asi 5 minút na troške oleja zalejeme 1,5 násobkom vody a varíme na miernom ohni 20 minút. Zelenú fazuľku varíme v slanej vode 10 minút. Medzitým uvaríme vajíčka natvrdo.
2.
soľ • korenie čierne mleté • tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji 140 gramov • cibuľa ½ kusu • paradajky 2 kusy
Pokiaľ sa nám varia ingrediencie, nakrájame cibuľu a paradajky na kolieska alebo polmesiačiky, rozdrobíme mäso tuniaka. Po uvarení rozkrájame vajíčka, zlejeme fazuľky a opláchneme v studenej vode. Všetky ingrediencie podľa chuti osolíme a okoreníme.
3. Dresing
citrónová šťava ½ kusu • jogurt biely 100 mililitrov • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Zalejeme jednoduchým dresingom ktorý pozostáva zo zmiešania citrónovej šťavy, jogurtu a cukru. Premiešame.
Dobrú chuť!