svetvomne.sk

Ryžový šalát s tuniakom

    

Jednoduchý návod na prípravu chutného šalátiku, ktorého základom je netradične ryža.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

ryža  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  fazuľa zelená (hlboko mrazená) 200 gramov  vajce slepačie 4 kusy

Opražíme ryžu (1/2 šálky) asi 5 minút na troške oleja zalejeme 1,5 násobkom vody a varíme na miernom ohni 20 minút. Zelenú fazuľku varíme v slanej vode 10 minút. Medzitým uvaríme vajíčka natvrdo.

2. 

soľ  korenie čierne mleté  tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji 140 gramov  cibuľa ½ kusu  paradajky 2 kusy

Pokiaľ sa nám varia ingrediencie, nakrájame cibuľu a paradajky na kolieska alebo polmesiačiky, rozdrobíme mäso tuniaka. Po uvarení rozkrájame vajíčka, zlejeme fazuľky a opláchneme v studenej vode. Všetky ingrediencie podľa chuti osolíme a okoreníme.

3. Dresing

citrónová šťava ½ kusu  jogurt biely 100 mililitrov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Zalejeme jednoduchým dresingom ktorý pozostáva zo zmiešania citrónovej šťavy, jogurtu a cukru. Premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť