svetvomne.sk

Kapustový šalát s jablkami a banánmi

    

Výborný šalát plný vitamínov, v zime vhodný k pečeným mäsám, v lete ku grilovaným klobáskam.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
banány300gramov
citrónová šťava30mililitrov
cukor práškový20gramov
jablká500gramov
jogurt biely 3,5% tuku250gramov
kapusta kvasená600gramov

1. 

kapusta kvasená 600 gramov

Kapustu ľahko premyjeme a podľa potreby pokrájame nadrobno.

2. 

jablká 500 gramov

Ošúpeme a na malé kocky pokrájame dva druhy jabĺk. Zamiešame ich do kapusty.

3. 

banány 300 gramov

Ošúpané banány prekrojíme na polovice a pokrájame na mesiačiky. Jemne ich zamiešame do kapusty a jabĺk.

4. 

jogurt biely 3,5% tuku 250 gramov  cukor práškový 20 gramov  citrónová šťava 30 mililitrov

V jogurte rozmiešame cukor a citrón. Jogurtový dresing zamiešame do šalátu. Šalát uložíme do chladničky a necháme najmenej 12 hodín odležať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť