svetvomne.sk

Kapustový šalát s jablkami a banánmi

     

Výborný šalát plný vitamínov, v zime vhodný k pečeným mäsám, v lete ku grilovaným klobáskam.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Banány300gramov
Citrónová šťava30mililitrov
Cukor práškový20gramov
Jablká500gramov
Jogurt biely 3,5% tuku250gramov
Kapusta kvasená600gramov

1. 

kapusta kvasená 600 g

Kapustu ľahko premyjeme a podľa potreby pokrájame nadrobno.

2. 

jablká 500 g

Ošúpeme a na malé kocky pokrájame dva druhy jabĺk. Zamiešame ich do kapusty.

3. 

banány 300 g

Ošúpané banány prekrojíme na polovice a pokrájame na mesiačiky. Jemne ich zamiešame do kapusty a jabĺk.

4. 

jogurt biely 3,5% tuku 250 g  cukor práškový 20 g  citrónová šťava 30 ml

V jogurte rozmiešame cukor a citrón. Jogurtový dresing zamiešame do šalátu. Šalát uložíme do chladničky a necháme najmenej 12 hodín odležať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť