svetvomne.sk

Pórový šalát s jablkami

    

Chutný zdravý šalátik k mäsu, alebo ako samostatný chod na diétnu večeru.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
citrón1kus
citrónová šťava-
jablká450gramov
pór200gramov
smotana kyslá (10% tuku)300gramov
soľ½čajovej lyžičky
syr polotvrdý údený120gramov
vajce slepačie2kusy
voda200mililitrov

1. 

voda 200 mililitrov  citrón 1 kus  jablká 450 gramov  vajce slepačie 2 kusy

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme a olúpeme. Jablká ošúpeme, odstránime jaderníky, nakrájame na kocky a ponoríme do vody so šťavou z jedného citróna.

2. 

syr polotvrdý údený 120 gramov

Syr nakrájame na tenké rezance.

3. 

pór 200 gramov

Pór očistíme, umyjeme, pokrájame na tenké kolieska a rozoberieme.

4. 

Do misy vložíme pór, pridáme na kocky nakrájané vajíčka,...

5. 

...scedené jablká,...

6. 

... syr a zľahka premiešame.

7. 

soľ ½ čajovej lyžičky  smotana kyslá (10% tuku) 300 gramov

V smotane rozmiešame soľ a nalejeme na šalát.

8. 

citrónová šťava

Premiešame a môžeme dochutiť citrónovou šťavou. Necháme najmenej 12 hodín odstáť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť