Mango-zeleninový krémový šalát

Chuťovo vynikajúci šalát, vhodný nielen na párty. Chutí k vyprážaným mäsám v nedeľu, i k celozrnnému pečivu v bežný deň.
recept,fotorecept,mrkva,pór,mango,kukurica sterilizovaná,Zeleninové šaláty,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľka jarná | 50 16 | gramov kcal | |
jogurt biely 3,5% tuku | 200 140 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
kukurica sterilizovaná | 250 233 | gramov kcal | |
majonéza light | 150 689 | gramov kcal | |
mango | 300 180 | gramov kcal | |
mrkva | 150 68 | gramov kcal | |
pór | 300 138 | gramov kcal | |
reďkovka | 150 30 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1.
mrkva 150 gramov • reďkovka 150 gramov
Mrkvu očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Očistíme reďkovky a postrúhame nahrubo.

2.
pór 300 gramov • cibuľka jarná 50 gramov
Pór a lahôdkovú cibuľku očistíme a umyjeme. Pór prekrojíme podĺžke a natenko nakrájame. Cibuľku pokrájame na tenké kolieska. Pridáme k mrkve.

3.
mango 300 gramov • kukurica sterilizovaná 250 gramov
Mango ošúpeme, odkrájame od kôstky a pokrájame na menšie kúsky. Spolu so scedenou kukuricou pridáme do šalátu a premiešame.

4.
jogurt biely 3,5% tuku 200 gramov • majonéza light 150 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Nakoniec vmiešame jogurt, majonézu, trošku soli a korenia.

5.
Šalát necháme najmenej 6-8 hodín odležať aby sa prepojili všetky chute. Pred podávaním ľahko premiešame.

Dobrú chuť!