svetvomne.sk

Šalát Oakland

Sýty a chutný šalát s hubami a chrumkavou zeleninkou. Ľahký na strávenie, vhodný aj ako hlavné jedlo.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cuketa250gramov
Mrkva250gramov
Ocot balzamikový½polivkovej lyžice
Olej olivový2polievkové lyžice
Soľg
Šalát dubový list100gramov
Šalát ľadový100gramov
Šampiňóny350gramov

1. 

olej olivový 1 PL  mrkva 250 g

Menšie mladé mrkvičky nakrájame na malé hranoly a opečieme na grilovacej panvici s kvapkou oleja 5 až 10 minút, tak aby zostali chrumkavé a mierne zosladli.

2. 

cuketa 250 g

Cukety nakrájame na menšie kúsky alebo krúžky a tiež opečieme.

3. 

šampiňóny 350 g

Šampiňóny nakrájame na hrubšie plátky a opečieme do zlatova.

4. Servírovanie

šalát dubový list 100 g  šalát ľadový 100 g  ocot balzamikový ½ PL  olej olivový 1 PL  soľ

Listy dubového a ľadového šalátu natrháme do väčšieho hlbokého taniera. Pokvapkáme balzamikovým octom. Na vrch uložíme opečené mrkvičky, cuketu a šampiňóny. Osolíme hrubozrnnou soľou a pokvapkáme kvalitným olejom.

Servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť