svetvomne.sk

Šalát Oakland

    

Sýty a chutný šalát s hubami a chrumkavou zeleninkou. Ľahký na strávenie, vhodný aj ako hlavné jedlo.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cuketa250gramov
mrkva250gramov
ocot balzamikový½polievkovej lyžice
olej olivový2polievkové lyžice
soľ-
šalát dubový list100gramov
šalát ľadový100gramov
šampiňóny350gramov

1. 

olej olivový 1 polievková lyžica  mrkva 250 gramov

Menšie mladé mrkvičky nakrájame na malé hranoly a opečieme na grilovacej panvici s kvapkou oleja 5 až 10 minút, tak aby zostali chrumkavé a mierne zosladli.

2. 

cuketa 250 gramov

Cukety nakrájame na menšie kúsky alebo krúžky a tiež opečieme.

3. 

šampiňóny 350 gramov

Šampiňóny nakrájame na hrubšie plátky a opečieme do zlatova.

4. Servírovanie

šalát dubový list 100 gramov  šalát ľadový 100 gramov  ocot balzamikový ½ polievkovej lyžice  olej olivový 1 polievková lyžica  soľ

Listy dubového a ľadového šalátu natrháme do väčšieho hlbokého taniera. Pokvapkáme balzamikovým octom. Na vrch uložíme opečené mrkvičky, cuketu a šampiňóny. Osolíme hrubozrnnou soľou a pokvapkáme kvalitným olejom.

Servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť