Cestoviny s cuketou na cibuli
Ľahká večera nielen pre vegetariánov. Podávame naslano s čerstvou pažítkou. Tiež sa dá pokrm konzumovať nasladko, nakoľko je od množstva cibule už spočiatku jemne nasladlý. Stačí pridať trochu cukru a škorice.
recept,fotorecept,cibuľa,cuketa,cestoviny - Penne Rigate,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Penne Rigate | 400 | gramov | |
cibuľa | 400 | gramov | |
cuketa | 1.2 | kilogramu | |
olej olivový | 20 | mililitrov | |
olej olivový | 1 | polievková lyžica | |
soľ | ¾ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
cibuľa 400 gramov • olej olivový 20 mililitrov
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji (asi 8 minút).
3.
cestoviny - Penne Rigate 400 gramov • olej olivový 1 polievková lyžica • soľ ½ čajovej lyžičky
Cestoviny uvaríme v jemne slanej vode, scedíme, prepláchneme studenou vodou a premiešame s olejom.
4.
soľ ¼ čajovej lyžičky
K cibuli pridáme cuketu, zamiešame, pridáme trochu soli a dusíme 10 minút pod pokrievkou.
5.
Zeleninu zmiešame s cestovinami a môžeme podávať.
6. Na sladko
...
Dobrú chuť!