svetvomne.sk

Cestoviny s cuketou na cibuli

    

Ľahká večera nielen pre vegetariánov. Podávame naslano s čerstvou pažítkou. Tiež sa dá pokrm konzumovať nasladko, nakoľko je od množstva cibule už spočiatku jemne nasladlý. Stačí pridať trochu cukru a škorice.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cestoviny - Penne Rigate400gramov
cibuľa400gramov
cuketa1.2kilogramu
olej olivový20mililitrov
olej olivový1polievková lyžica
soľ¾čajovej lyžičky

1. 

cibuľa 400 gramov  olej olivový 20 mililitrov

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji (asi 8 minút).

2. 

cuketa 1.2 kilogramu

Cuketu ošúpeme a nakrájame na kocky.

3. 

cestoviny - Penne Rigate 400 gramov  olej olivový 1 polievková lyžica  soľ ½ čajovej lyžičky

Cestoviny uvaríme v jemne slanej vode, scedíme, prepláchneme studenou vodou a premiešame s olejom.

4. 

soľ ¼ čajovej lyžičky

K cibuli pridáme cuketu, zamiešame, pridáme trochu soli a dusíme 10 minút pod pokrievkou.

5. 

Zeleninu zmiešame s cestovinami a môžeme podávať.

6. Na sladko

...

Na sladko

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť