Cestoviny s cuketou na cibuli

Ľahká večera nielen pre vegetariánov. Podávame naslano s čerstvou pažítkou. Tiež sa dá pokrm konzumovať nasladko, nakoľko je od množstva cibule už spočiatku jemne nasladlý. Stačí pridať trochu cukru a škorice.
recept,fotorecept,cibuľa,cuketa,cestoviny - Penne Rigate,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
341 g
Energia porcie
359 kcal
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Bezlaktózové › Sezónne recepty › Sezóna - Cuketa › Sezóna - Cibuľa ›Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Penne Rigate | 400 1452 | gramov kcal | |
cibuľa | 400 176 | gramov kcal | |
cuketa | 1.2 216 | kilogramu kcal | |
olej olivový | 20 176 | mililitrov kcal | |
olej olivový | 1 132 | polievková lyžica kcal | |
soľ | ¾ 0 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1.
cibuľa 400 gramov • olej olivový 20 mililitrov
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji (asi 8 minút).


3.
cestoviny - Penne Rigate 400 gramov • olej olivový 1 polievková lyžica • soľ ½ čajovej lyžičky
Cestoviny uvaríme v jemne slanej vode, scedíme, prepláchneme studenou vodou a premiešame s olejom.

4.
soľ ¼ čajovej lyžičky
K cibuli pridáme cuketu, zamiešame, pridáme trochu soli a dusíme 10 minút pod pokrievkou.

5.
Zeleninu zmiešame s cestovinami a môžeme podávať.

6. Na sladko
...

Dobrú chuť!