RECEPTY

Zeleninové kalerábovo-cuketové placky

Zeleninové kalerábovo-cuketové placky

Skvelé placky, ktoré môžeme konzumovať samostatne so smotanou či tatárskou omáčkou. Sú dobrou voľbou aj ako príloha k jedlám z mäsa.

recept,fotorecept,cibuľa,cuketa,kaleráb,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa80gramov
cuketa300gramov
kaleráb250gramov
múka kukuričná20gramov
múka špaldová celozrnná polohrubá80gramov
olej na vyprážanie-
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

cibuľa 80 gramov  cuketa 300 gramov  kaleráb 250 gramov

Cibuľu a kaleráb ošúpeme. Cukete odkrojíme koniec. Zeleninu umyjeme.

2. 

soľ 1 čajová lyžička

Cibuľu a cuketu nahrubo postrúhame, pridáme soľ, premiešame a necháme 10 minút postáť.

3. 

Pridáme najemno nastrúhaný kaleráb,...

4. 

vajce slepačie 2 kusy  múka špaldová celozrnná polohrubá 80 gramov

...vajcia a špaldovú múku. Premiešame...

5. 

múka kukuričná 20 gramov

...a prisypeme kukuričnú múku. Opäť premiešame a necháme 10 minút postáť.

6. 

olej na vyprážanie

Z cesta tvoríme placky, ktoré pomocou lyžice kladieme do horúceho oleja. Na každú placku potrebujeme asi 1,5 polievkovej lyžice. Vysmažíme z jednej...

7. 

...a z druhej strany.

8. 

Placky po vybratí kladieme na kuchynskú papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný olej.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies