RECEPTY

Zeleninové kalerábovo-cuketové placky

Zeleninové kalerábovo-cuketové placky

Skvelé placky, ktoré môžeme konzumovať samostatne so smotanou či tatárskou omáčkou. Sú dobrou voľbou aj ako príloha k jedlám z mäsa.

recept,fotorecept,cibuľa,cuketa,kaleráb,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Sezónne recepty

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa80gramov
cuketa300gramov
kaleráb250gramov
múka kukuričná20gramov
múka špaldová celozrnná polohrubá80gramov
olej na vyprážanie-
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

cibuľa 80 gramov  cuketa 300 gramov  kaleráb 250 gramov

Cibuľu a kaleráb ošúpeme. Cukete odkrojíme koniec. Zeleninu umyjeme.

2. 

soľ 1 čajová lyžička

Cibuľu a cuketu nahrubo postrúhame, pridáme soľ, premiešame a necháme 10 minút postáť.

3. 

Pridáme najemno nastrúhaný kaleráb,...

4. 

vajce slepačie 2 kusy  múka špaldová celozrnná polohrubá 80 gramov

...vajcia a špaldovú múku. Premiešame...

5. 

múka kukuričná 20 gramov

...a prisypeme kukuričnú múku. Opäť premiešame a necháme 10 minút postáť.

6. 

olej na vyprážanie

Z cesta tvoríme placky, ktoré pomocou lyžice kladieme do horúceho oleja. Na každú placku potrebujeme asi 1,5 polievkovej lyžice. Vysmažíme z jednej...

7. 

...a z druhej strany.

8. 

Placky po vybratí kladieme na kuchynskú papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný olej.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť