svetvomne.sk

Zeleninové kalerábovo-cuketové placky

     

Skvelé placky, ktoré môžeme konzumovať samostatne so smotanou či tatárskou omáčkou. Sú dobrou voľbou aj ako príloha k jedlám z mäsa.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa80gramov
Cuketa300gramov
Kaleráb250gramov
Múka kukuričná20gramov
Múka špaldová celozrnná polohrubá80gramov
Olej na vyprážanie
Soľ1čajová lyžička
Vajce slepačie2kusy

1. 

cibuľa 80 g  cuketa 300 g  kaleráb 250 g

Cibuľu a kaleráb ošúpeme. Cukete odkrojíme koniec. Zeleninu umyjeme.

2. 

soľ 1 ČL

Cibuľu a cuketu nahrubo postrúhame, pridáme soľ, premiešame a necháme 10 minút postáť.

3. 

Pridáme najemno nastrúhaný kaleráb,...

4. 

vajce slepačie 2 ks  múka špaldová celozrnná polohrubá 80 g

...vajcia a špaldovú múku. Premiešame...

5. 

múka kukuričná 20 g

...a prisypeme kukuričnú múku. Opäť premiešame a necháme 10 minút postáť.

6. 

olej na vyprážanie

Z cesta tvoríme placky, ktoré pomocou lyžice kladieme do horúceho oleja. Na každú placku potrebujeme asi 1,5 polievkovej lyžice. Vysmažíme z jednej...

7. 

...a z druhej strany.

8. 

Placky po vybratí kladieme na kuchynskú papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný olej.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť