svetvomne.sk

Tofu s grilovanou zeleninou a tahini omáčkou

NO_DESC_

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cesnak1strúčik
Cuketa600gramov
Horčica dijonská1polievková lyžica
Korenie čierne mleté
Olej olivový5polievkových lyžíc
Petržlenová vňať2polievkové lyžice
Sójová omáčka4polievkové lyžice
Tahini4polievkové lyžice
Tofu biele180gramov
Voda100mililitrov
Šampiňóny400gramov

1. 

cuketa 600 g  šampiňóny 400 g  tofu biele 180 g

Zeleninu umyjeme. Cukety a šampiňóny nakrájame na tenšie kúsky, tofu na väčšie kúsky.

2. 

olej olivový 5 PL  sójová omáčka 4 PL

Sójovú omáčku vyšľaháme spolu s olejom, tak aby sa obe tekutiny spojili.

3. 

Omáčku nalejeme na zeleninu,viackrát premiešame. Rozpálime grilovaciu panvicu.

4. 

Zeleninu s tofu krátko grilujeme.

5. 

tahini 4 PL  cesnak 1 strúčik  horčica dijonská 1 PL  petržlenová vňať 2 PL  korenie čierne mleté  voda 100 ml

Na tahini omáčku zmiešame tahini pastu s prelisovaným cesnakom, pridáme dijonskú horčicu a čerstvú nakrájanú petržlenovú vňať. Zmes zriedime s vodou. Okoreníme štipkou čierneho korenia.

6. 

Podávame teplé preliate omáčkou buď bez prílohy alebo s ryžou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť