svetvomne.sk

Tofu s grilovanou zeleninou a tahini omáčkou

     

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak1strúčik
Cuketa600gramov
Horčica dijonská1polievková lyžica
Korenie čierne mleté
Olej olivový5polievkových lyžíc
Petržlenová vňať2polievkové lyžice
Sójová omáčka4polievkové lyžice
Tahini4polievkové lyžice
Tofu biele180gramov
Voda100mililitrov
Šampiňóny400gramov

1. 

cuketa 600 g  šampiňóny 400 g  tofu biele 180 g

Zeleninu umyjeme. Cukety a šampiňóny nakrájame na tenšie kúsky, tofu na väčšie kúsky.

2. 

olej olivový 5 PL  sójová omáčka 4 PL

Sójovú omáčku vyšľaháme spolu s olejom, tak aby sa obe tekutiny spojili.

3. 

Omáčku nalejeme na zeleninu,viackrát premiešame. Rozpálime grilovaciu panvicu.

4. 

Zeleninu s tofu krátko grilujeme.

5. 

tahini 4 PL  cesnak 1 strúčik  horčica dijonská 1 PL  petržlenová vňať 2 PL  korenie čierne mleté  voda 100 ml

Na tahini omáčku zmiešame tahini pastu s prelisovaným cesnakom, pridáme dijonskú horčicu a čerstvú nakrájanú petržlenovú vňať. Zmes zriedime s vodou. Okoreníme štipkou čierneho korenia.

6. 

Podávame teplé preliate omáčkou buď bez prílohy alebo s ryžou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť