svetvomne.sk

Tofu s grilovanou zeleninou a tahini omáčkou

    

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak1strúčik
cuketa600gramov
horčica dijonská1polievková lyžica
korenie čierne mleté-
olej olivový5polievkových lyžíc
petržlenová vňať2polievkové lyžice
sójová omáčka4polievkové lyžice
tahini4polievkové lyžice
tofu biele180gramov
voda100mililitrov
šampiňóny400gramov

1. 

cuketa 600 gramov  šampiňóny 400 gramov  tofu biele 180 gramov

Zeleninu umyjeme. Cukety a šampiňóny nakrájame na tenšie kúsky, tofu na väčšie kúsky.

2. 

olej olivový 5 polievkových lyžíc  sójová omáčka 4 polievkové lyžice

Sójovú omáčku vyšľaháme spolu s olejom, tak aby sa obe tekutiny spojili.

3. 

Omáčku nalejeme na zeleninu,viackrát premiešame. Rozpálime grilovaciu panvicu.

4. 

Zeleninu s tofu krátko grilujeme.

5. 

tahini 4 polievkové lyžice  cesnak 1 strúčik  horčica dijonská 1 polievková lyžica  petržlenová vňať 2 polievkové lyžice  korenie čierne mleté  voda 100 mililitrov

Na tahini omáčku zmiešame tahini pastu s prelisovaným cesnakom, pridáme dijonskú horčicu a čerstvú nakrájanú petržlenovú vňať. Zmes zriedime s vodou. Okoreníme štipkou čierneho korenia.

6. 

Podávame teplé preliate omáčkou buď bez prílohy alebo s ryžou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť