Zeleninové sabdži s cuketou
Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.
recept,fotorecept,mrkva,cuketa,Bezmäsité hlavné jedlá,Indická kuchyňa,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Indická kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Indická kuchyňa › Vegetariánske recepty › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Cuketa › Sezóna - Mrkva ›
Ingrediencie
Ingrediencie
Basmati ryža- základný recept na prípravu recept | - | ||
cesnak | 8 | gramov | |
cibuľa | 80 | gramov | |
cuketa | 400 | gramov | |
korenie chilli | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie koriander mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie kurkuma | 1 | čajová lyžička | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
mrkva | 400 | gramov | |
voda | 300 | mililitrov | |
zemiaky | 250 | gramov | |
zázvor koreň | 8 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • maslo 50 gramov
Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. V panvici zohrejeme maslo (najlepšie prepustnené maslo ghí) a pridáme cibuľu. Chvíľu posmažíme.
3.
mrkva 400 gramov • zemiaky 250 gramov • cuketa 400 gramov
Ošúpeme, umyjeme mrkvu a zemiaky. Nakrájame na tenšie, úzke plátky-kúsky-slížiky. Umyjeme cukety, prekrojíme na tretiny. Tretiny na polovice a tie pokrájame na hranolčeky.
4.
korenie kurkuma 1 čajová lyžička • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky • korenie chilli ¼ čajovej lyžičky
K cibuli pridáme cesnak, zázvor a koreniny. Necháme prevoňať, premiešame,...
6.
Pod pokrievkou dusíme za občasného premiešania 15 minút.
7.
voda 50 mililitrov
K mrkve a zemiakom pridáme cuketu. Premiešame a ďalej spolu dusíme ešte 10 minút. Podľa potreby podlejeme ešte trochou vody.
Dobrú chuť!