Zeleninové karí

Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...
recept,fotorecept,cuketa,mrkva,paprika,paradajky,pór,cesnak,zázvor koreň,zemiaky,mlieko kokosové,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Bezlepkové › Sezónne recepty › Sezóna - Paprika › Sezóna - Cesnak › Sezóna - Mrkva › Sezóna - Cuketa › Sezóna - Paradajky › Sezóna - Zemiaky › Sezóna - Pór ›Ingrediencie
Ingrediencie
| Ananásová omáčka s jogurtom recept | 0 ?? | kcal | |
| Basmati ryža- základný recept na prípravu recept | 0 ?? | kcal | |
| Nektarinkové čatní recept | 0 ?? | kcal | |
| cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
| cuketa | 400 72 | gramov kcal | |
| korenie Garam masala | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
| korenie horčica čierna | ½ 14 | čajovej lyžičky kcal | |
| korenie koriander celý | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
| korenie kurkuma | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
| maslo | 50 367 | gramov kcal | |
| mlieko kokosové | 150 219 | mililitrov kcal | |
| mrkva | 200 90 | gramov kcal | |
| paprika | 200 32 | gramov kcal | |
| paradajkový pretlak | 200 136 | mililitrov kcal | |
| paradajky | 200 50 | gramov kcal | |
| pór | 200 92 | gramov kcal | |
| soľ himalájska ružová | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
| voda | 100 0 | mililitrov kcal | |
| zemiaky | 400 368 | gramov kcal | |
| zázvor koreň | 8 3 | gramov kcal |
Recept


4.
pór 200 gramov • cesnak 2 strúčiky • zázvor koreň 8 gramov
Z póru odkrojíme korienky, dobre ho umyjeme a pokrájame na drobno. Očistíme cesnak a zázvor a oba postrúhame.


6.
maslo 50 gramov • korenie horčica čierna ½ čajovej lyžičky • korenie kurkuma 1 čajová lyžička • korenie koriander celý ½ čajovej lyžičky • korenie Garam masala ½ čajovej lyžičky
V panvici rozpustíme maslo (najlepšie ghee) a opražíme na ňom chvíľu koreniny.

7.
Pridáme cesnak, zázvor...

8.
...a pór. Chvíľu restujeme.

9.
voda 100 mililitrov • soľ himalájska ružová 1.5 čajovej lyžičky
K póru priložíme všetku zeleninu okrem cukety. Podlejeme vodou, osolíme a premiešame.

10.
paradajkový pretlak 200 mililitrov
Prilejeme pretlak, premiešame a 20 minút dusíme pod pokrievkou.

11.
Pridáme cuketu...


13.
Premiešame a zakryté dusíme ďalších 20 minút.

14.
Môžeme podávať.

15. Tip na servírovanie
Basmati ryža- základný recept na prípravu recept • Nektarinkové čatní recept • Ananásová omáčka s jogurtom recept

Dobrú chuť!
























