svetvomne.sk

Zeleninové karí

     

Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Cesnak2strúčiky
Cuketa400gramov
Korenie garam masala½čajovej lyžičky
Korenie horčica čierna ½čajovej lyžičky
Korenie koriander celý½čajovej lyžičky
Korenie kurkuma1čajová lyžička
Maslo50gramov
Mlieko kokosové150mililitrov
Mrkva200gramov
Paprika200gramov
Paradajkový pretlak200mililitrov
Paradajky200gramov
Pór200gramov
Soľ himalájska ružová1.5čajovej lyžičky
Voda100mililitrov
Zemiaky400gramov
Zázvor koreň8gramov
Ananásová omáčka s jogurtom
Basmati ryža- základný recept na prípravu
Nektarinkové čatní

1. 

cuketa 400 g

Cuketu umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame na kocky.

2. 

mrkva 200 g

Mrkvu očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky.

3. 

paprika 200 g  paradajky 200 g

Nakrájame umyté paradajky a umytú vyčistenú papriku.

4. 

pór 200 g  cesnak 2 strúčiky  zázvor koreň 8 g

Z póru odkrojíme korienky, dobre ho umyjeme a pokrájame na drobno. Očistíme cesnak a zázvor a oba postrúhame.

5. 

zemiaky 400 g

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame.

6. 

maslo 50 g  korenie horčica čierna  ½ ČL  korenie kurkuma 1 ČL  korenie koriander celý ½ ČL  korenie Garam masala ½ ČL

V panvici rozpustíme maslo (najlepšie ghee) a opražíme na ňom chvíľu koreniny.

7. 

Pridáme cesnak, zázvor...

8. 

...a pór. Chvíľu restujeme.

9. 

voda 100 ml  soľ himalájska ružová 1.5 ČL

K póru priložíme všetku zeleninu okrem cukety. Podlejeme vodou, osolíme a premiešame.

10. 

paradajkový pretlak 200 ml

Prilejeme pretlak, premiešame a 20 minút dusíme pod pokrievkou.

11. 

Pridáme cuketu...

12. 

mlieko kokosové 150 ml

...a prilejeme kokosové mlieko.

13. 

Premiešame a zakryté dusíme ďalších 20 minút.

14. 

Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť