Smažená bedľa s cesnakom
![Smažená bedľa s cesnakom](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001023/img_sk_4x3/smazena-bedla-s-cesnakom_00180.jpg)
Jednoduchá úprava obľúbenej huby. Podávame s čerstvým chlebom.
recept,fotorecept,huby lesné Bedľa vysoká,cesnak,Bezmäsité hlavné jedlá,,Sezónne recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá Sezónne recepty Bezlaktózové Bezlepkové Sezóna - Lesné huby Sezóna - Cesnak
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | strúčik | |
huby lesné Bedľa vysoká | 1 | kus | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | - | ||
voda | 1 | čajová lyžička |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001023/small/IMG_5307W.jpg)
2.
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Panvicu potrieme olejom a zohrejeme ju. Položíme na ňu bedľu a 2 minútky ju smažíme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001023/small/IMG_6753w.jpg)
3.
Potom ju otočíme a opäť 2 minúty smažíme z druhej strany.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001023/small/IMG_6751w.jpg)
4.
cesnak 1 strúčik • voda 1 čajová lyžička • soľ
Bedľu prekrojíme a položíme na krajce chleba. Povrchu ju potrieme prelisovaným strúčikom cesnaku, ktorý rozmiešame v lyžičke vody so soľou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001023/small/IMG_6755w.jpg)
Dobrú chuť!