Smažená bedľa s cesnakom
Jednoduchá úprava obľúbenej huby. Podávame s čerstvým chlebom.
recept,fotorecept,huby lesné Bedľa vysoká,cesnak,Bezmäsité hlavné jedlá,,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá Bezlepkové Bezlaktózové Sezónne recepty Sezóna - Lesné huby Sezóna - Cesnak
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | strúčik | |
huby lesné Bedľa vysoká | 1 | kus | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | - | ||
voda | 1 | čajová lyžička |
Recept

2.
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Panvicu potrieme olejom a zohrejeme ju. Položíme na ňu bedľu a 2 minútky ju smažíme.

3.
Potom ju otočíme a opäť 2 minúty smažíme z druhej strany.

4.
cesnak 1 strúčik • voda 1 čajová lyžička • soľ
Bedľu prekrojíme a položíme na krajce chleba. Povrchu ju potrieme prelisovaným strúčikom cesnaku, ktorý rozmiešame v lyžičke vody so soľou.

Dobrú chuť!