svetvomne.sk

Perkelt z hlivy ustricovej

    

Recept na prípravu vegetariánskej alternatívy perkeltu. Hliva ustricová je bohatý zdroj prírodných vitamínov a minerálov, obsahuje vitamíny B,D,C,K, ale aj kvalitné proteíny. Podávame s parenou knedľou, cestovinami či haluškami.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bobkový list2kusy
cesnak2kusy
cibuľa80gramov
hliva ustricová500gramov
korenie rasca mletá¼čajovej lyžičky
múka polohrubá1polievková lyžica
olej slnečnicový-
paprika mletá štipľavá¼čajovej lyžičky
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ½čajovej lyžičky
soľ zeleninová½čajovej lyžičky
voda200mililitrov
víno biele suché100mililitrov

1. 

hliva ustricová 500 gramov

Hlivu ustricovú pokrájame na väčšie kúsky.

2. 

cibuľa 80 gramov  olej slnečnicový

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu.

3. 

Pridáme nakrájanú hlivu ďalej restujeme asi 3 minúty, pokiaľ nepustí šťavu.

4. 

paprika červená mletá 1 čajová lyžička  paprika mletá štipľavá ¼ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky  bobkový list 2 kusy  soľ zeleninová ½ čajovej lyžičky  cesnak 2 kusy  víno biele suché 100 mililitrov  voda 100 mililitrov

Pridáme papriku, rascu, bobkový list, zeleninovú soľ, cesnak, podlejeme vínom a vodou. Prikryjeme a dusíme 45 minút.

5. 

soľ ½ čajovej lyžičky  múka polohrubá 1 polievková lyžica  voda 100 mililitrov

V vode rozmiešame múku a prilejeme k hubám. Pridáme soľ a varíme ďalších 15 minút, perkelt sa nám zahustí.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť