Perkelt z hlivy ustricovej
Recept na prípravu vegetariánskej alternatívy perkeltu. Hliva ustricová je bohatý zdroj prírodných vitamínov a minerálov, obsahuje vitamíny B,D,C,K, ale aj kvalitné proteíny. Podávame s parenou knedľou, cestovinami či haluškami.
recept,fotorecept,hliva ustricová,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 | kusy | |
cesnak | 2 | kusy | |
cibuľa | 80 | gramov | |
hliva ustricová | 500 | gramov | |
korenie rasca mletá | ¼ | čajovej lyžičky | |
múka polohrubá | 1 | polievková lyžica | |
olej slnečnicový | - | ||
paprika mletá štipľavá | ¼ | čajovej lyžičky | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ zeleninová | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 200 | mililitrov | |
víno biele suché | 100 | mililitrov |
Recept
3.
Pridáme nakrájanú hlivu ďalej restujeme asi 3 minúty, pokiaľ nepustí šťavu.
4.
paprika červená mletá 1 čajová lyžička • paprika mletá štipľavá ¼ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky • bobkový list 2 kusy • soľ zeleninová ½ čajovej lyžičky • cesnak 2 kusy • víno biele suché 100 mililitrov • voda 100 mililitrov
Pridáme papriku, rascu, bobkový list, zeleninovú soľ, cesnak, podlejeme vínom a vodou. Prikryjeme a dusíme 45 minút.
5.
soľ ½ čajovej lyžičky • múka polohrubá 1 polievková lyžica • voda 100 mililitrov
V vode rozmiešame múku a prilejeme k hubám. Pridáme soľ a varíme ďalších 15 minút, perkelt sa nám zahustí.
Dobrú chuť!