svetvomne.sk

Perkelt z hlivy ustricovej

     

Recept na prípravu vegetariánskej alternatívy perkeltu. Hliva ustricová je bohatý zdroj prírodných vitamínov a minerálov, obsahuje vitamíny B,D,C,K, ale aj kvalitné proteíny. Podávame s parenou knedľou, cestovinami či haluškami.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Cesnak2kusy
Cibuľa80gramov
Hliva ustricová500gramov
Korenie rasca mletá¼čajovej lyžičky
Múka polohrubá1polievková lyžica
Olej slnečnicový
Paprika mletá štipľavá¼čajovej lyžičky
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Soľ½čajovej lyžičky
Soľ zeleninová½čajovej lyžičky
Voda200mililitrov
Víno biele suché100mililitrov

1. 

hliva ustricová 500 g

Hlivu ustricovú pokrájame na väčšie kúsky.

2. 

cibuľa 80 g  olej slnečnicový

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu.

3. 

Pridáme nakrájanú hlivu ďalej restujeme asi 3 minúty, pokiaľ nepustí šťavu.

4. 

paprika červená mletá 1 ČL  paprika mletá štipľavá ¼ ČL  korenie rasca mletá ¼ ČL  bobkový list 2 ks  soľ zeleninová ½ ČL  cesnak 2 ks  víno biele suché 100 ml  voda 100 ml

Pridáme papriku, rascu, bobkový list, zeleninovú soľ, cesnak, podlejeme vínom a vodou. Prikryjeme a dusíme 45 minút.

5. 

soľ ½ ČL  múka polohrubá 1 PL  voda 100 ml

V vode rozmiešame múku a prilejeme k hubám. Pridáme soľ a varíme ďalších 15 minút, perkelt sa nám zahustí.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť