Perkelt z hlivy ustricovej

Recept na prípravu vegetariánskej alternatívy perkeltu. Hliva ustricová je bohatý zdroj prírodných vitamínov a minerálov, obsahuje vitamíny B,D,C,K, ale aj kvalitné proteíny. Podávame s parenou knedľou, cestovinami či haluškami.
recept,fotorecept,hliva ustricová,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 ?? | kusy kcal | |
cesnak | 2 ?? | kusy kcal | |
cibuľa | 80 36 | gramov kcal | |
hliva ustricová | 500 1690 | gramov kcal | |
korenie rasca mletá | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
múka polohrubá | 1 54 | polievková lyžica kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
paprika mletá štipľavá | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ zeleninová | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal | |
víno biele suché | 100 82 | mililitrov kcal |
Recept


3.
Pridáme nakrájanú hlivu ďalej restujeme asi 3 minúty, pokiaľ nepustí šťavu.

4.
paprika červená mletá 1 čajová lyžička • paprika mletá štipľavá ¼ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky • bobkový list 2 kusy • soľ zeleninová ½ čajovej lyžičky • cesnak 2 kusy • víno biele suché 100 mililitrov • voda 100 mililitrov
Pridáme papriku, rascu, bobkový list, zeleninovú soľ, cesnak, podlejeme vínom a vodou. Prikryjeme a dusíme 45 minút.

5.
soľ ½ čajovej lyžičky • múka polohrubá 1 polievková lyžica • voda 100 mililitrov
V vode rozmiešame múku a prilejeme k hubám. Pridáme soľ a varíme ďalších 15 minút, perkelt sa nám zahustí.
Dobrú chuť!