Vyprážaná hliva v pivnom cestíčku
Chutná zdravá hliva v cestíčku. Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.
recept,fotorecept,hliva ustricová,múka hladká,vajce slepačie,pivo svetlé,mlieko polotučné 1,5%,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá ›
Ingrediencie
Ingrediencie
hliva ustricová | 500 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 350 | gramov | |
pivo svetlé | 150 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr tvrdý | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
2.
... a rozoberieme na jednotlivé "ušká".
3.
múka hladká 350 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • syr tvrdý 150 gramov • vajce slepačie 3 kusy • pivo svetlé 150 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov
Z múky, soli, syra, vajec, piva a mlieka vymiešame polotekuté cestíčko.
4.
V panvici rozohrejeme olej. Jednotlivé ušká hlivy namočíme do cestíčka...
5.
...a v oleji ich vysmažíme do zlatova (smažíme asi 3-3,5 minúty z každej strany).
6.
Vysmažené vyberáme do nádoby na ktorej dno vložíme papierový obrúsok, aby odsal prebytočný tuk.
Dobrú chuť!