RECEPTY

Vyprážaná hliva v pivnom cestíčku

Vyprážaná hliva v pivnom cestíčku

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Chutná zdravá hliva v cestíčku. Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

recept,fotorecept,hliva ustricová,múka hladká,vajce slepačie,pivo svetlé,mlieko polotučné 1,5%,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

hliva ustricová500gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká350gramov
pivo svetlé150mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
syr tvrdý150gramov
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. 

hliva ustricová 500 gramov

Hlivu umyjeme...

Hlivu umyjeme......

2. 

... a rozoberieme na jednotlivé "ušká".

... a rozoberieme na jednotlivé ušká....

3. 

múka hladká 350 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  syr tvrdý 150 gramov  vajce slepačie 3 kusy  pivo svetlé 150 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov

Z múky, soli, syra, vajec, piva a mlieka vymiešame polotekuté cestíčko.

Z múky, soli, syra, vajec, piva a mlieka...

4. 

V panvici rozohrejeme olej. Jednotlivé ušká hlivy namočíme do cestíčka...

V panvici rozohrejeme olej. Jednotlivé ušká...

5. 

...a v oleji ich vysmažíme do zlatova (smažíme asi 3-3,5 minúty z každej strany).

...a v oleji ich vysmažíme do zlatova (smažíme...

6. 

Vysmažené vyberáme do nádoby na ktorej dno vložíme papierový obrúsok, aby odsal prebytočný tuk.

Vysmažené vyberáme do nádoby na ktorej dno...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť