svetvomne.sk

Vyprážaná hliva v pivnom cestíčku

    

Chutná zdravá hliva v cestíčku. Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
hliva ustricová500gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká350gramov
pivo svetlé150mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
syr tvrdý150gramov
vajce slepačie3kusy

1. 

hliva ustricová 500 gramov

Hlivu umyjeme...

2. 

... a rozoberieme na jednotlivé "ušká".

3. 

múka hladká 350 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  syr tvrdý 150 gramov  vajce slepačie 3 kusy  pivo svetlé 150 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov

Z múky, soli, syra, vajec, piva a mlieka vymiešame polotekuté cestíčko.

4. 

V panvici rozohrejeme olej. Jednotlivé ušká hlivy namočíme do cestíčka...

5. 

...a v oleji ich vysmažíme do zlatova (smažíme asi 3-3,5 minúty z každej strany).

6. 

Vysmažené vyberáme do nádoby na ktorej dno vložíme papierový obrúsok, aby odsal prebytočný tuk.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť