svetvomne.sk

Vyprážaná hliva v pivnom cestíčku

Chutná zdravá hliva v cestíčku. Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Hliva ustricová500gramov
Mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
Múka hladká350gramov
Pivo svetlé150mililitrov
Soľ½čajovej lyžičky
Syr tvrdý150gramov
Vajce slepačie3kusy

1. 

hliva ustricová 500 g

Hlivu umyjeme...

2. 

... a rozoberieme na jednotlivé "ušká".

3. 

múka hladká 350 g  soľ ½ ČL  syr tvrdý 150 g  vajce slepačie 3 ks  pivo svetlé 150 ml  mlieko polotučné 1,5% 250 ml

Z múky, soli, syra, vajec, piva a mlieka vymiešame polotekuté cestíčko.

4. 

V panvici rozohrejeme olej. Jednotlivé ušká hlivy namočíme do cestíčka...

5. 

...a v oleji ich vysmažíme do zlatova (smažíme asi 3-3,5 minúty z každej strany).

6. 

Vysmažené vyberáme do nádoby na ktorej dno vložíme papierový obrúsok, aby odsal prebytočný tuk.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť