RECEPTY

Langoše

Langoše

Chrumkavé domáce langoše z kysnutého smotanového cesta.

recept,fotorecept,droždie čerstvé,múka hladká,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak-
cukor kryštálový-
droždie čerstvé42gramov
kečup-
mlieko polotučné 1,5%½litra
múka hladká1000gramov
olej fritovací-
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
soľ1.5čajovej lyžičky
syr tvrdý-
tatárska omáčka-
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% ½ litra  droždie čerstvé 42 gramov  múka hladká 1000 gramov  cukor kryštálový  vajce slepačie 1 kus  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov  soľ 1.5 čajovej lyžičky

V hrnčeku zohrejeme 2 dl z pripraveného mlieka, pridáme rozdrobenú kocku droždia, 1 ČL z odváženej múky, štipku cukru. Keď nám kvások vzíde, vlejeme ho do pripravenej múky. Pridáme vajce, smotanu, zvyšok vlažného mlieka a soľ. Cesto varechou vymiesime, tak aby sa nám od stien misky v ktorej ho miesime odliepalo. Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť v izbovej teplote.

2. 

Z vykysnutého cesta si vytvarujeme malé bochníky, ktoré necháme na pomúčenej doske znova podkysnúť.

3. Vysmážame

olej fritovací

Na panvici zohrejeme olej, jednotlivé vykysnuté bochníky vytiahneme do tvaru langoša a vložíme do horúceho oleja.

4. 

Langoš sa rýchlo smaží, podobne ako šišky, preto ho rýchlo obrátime, dosmažíme z druhej strany. Na dno hlbšej nádoby vložíme kuchynskú papierovú utierku, vysmažené langoše do nádoby kladieme "na stojáka", tak aby prebytočný olej stiekol na utierku.

5. Podávame

syr tvrdý  cesnak  kečup  tatárska omáčka

Pri podávaní langoš potrieme roztlačeným cesnakom ktorý sme rozmiešali v troške vody so soľou, prípadne cesnakovou pastou. Langoš posypeme strúhaným syrom. Podľa chuti podávame kečup alebo tatarskú omáčku.

6. 

...keď sa langoš teší :)

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies